А вчора під домашній арешт відправили охоронця притулку / фото "Думская"

В Одесі звільнено поліцейського, підозрюваного в побитті вихованців комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської ОДА (колишній притулок «Світанок»).

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, поточного тижня звільнено співробітника Хмельницького відділення поліції, який бив дітей.

Читайте такожУ Кривому Розі іноземець з російською символікою принизив жінку за українську мову – соцмережі

Відео дня

Поліцейського звільнено за результатами службового розслідування, яке встановило, що правоохоронець застосовував стосовно підлітків, які, зокрема, збігали з установи, заходи фізичного та психологічного впливу.

У главку також нагадали, що 15 листопада Малиновський райсуд Одеси взяв під цілодобовий домашній арешт співробітника приватного агентства безпеки «Центр».

«За заподіяння фізичних і моральних страждань підліткам як покарання за проступок цьому 26-річному працівникові приватного охоронного агентства, що обслуговує дитячий заклад, загрожує до п'яти років ув'язнення», - заявили в управлінні.

Як зазначається, працівники Малиновського відділу поліції Одеси провели низку слідчих дій та санкціонованих обшуків, спрямованих на розслідування всіх обставин того, що відбувається у «Світанку».

За результатами вжитих заходів дії охоронця кваліфіковані за ч. 1 ст. 28 і ч. 1 ст. 127 (катування) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі правоохоронці розслідують кримінальні провадження за фактами катувань та інших порушень прав вихованців комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації» (колишній притулок «Світанок»).

Справи відкриті за ч. 1 ст. 127 (катування), ч. 1 ст. 137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей), ч. 3 ст. 152 (зґвалтування), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади) Кримінального кодексу України.

Ситуацію в притулку взяла під контроль Генпрокуратура.

У вересні Служба у справах дітей Одеської ОДА розпочала перевірку фактів жорстокого поводження з дітьми в притулку.

15 листопада співробітника охоронного агентства «Центр», підозрюваний в катуванні вихованців центру, взято під домашній арешт. За версією слідства, наприкінці липня 2019 року в приміщенні притулку вихованці закладу - дівчинка, 2006 року народження., і хлопчик, 2004 р.н.., вступили в статевий контакт з використанням презерватива. Співробітник агентства примусив підлітків, погрожуючи електрошокером, жувати використаний презерватив, бив їх ременем тощо.