Ілюстрація REUTERS

Приморський районний суд Одеси заарештував іноземця, який організував канал нелегальної міграції громадян Туреччини до країн Євросоюзу через Україну.

Читайте такожУкраїнці незаконно переправляли турків «яхтами» до Європи (фото, відео)

Як повідомили УНІАН у секторі взаємодії із засобами масової інформації Південного регіонального управління Держприкордонслужби, вчора узято під варту громадянина Туреччини, якого цього тижня на в'їзді до Одеси було затримано оперативниками управління разом з чотирма співвітчизниками - нелегальними мігрантами.

Як зазначається, 15 листопада прокуратурою Одеської області вказаному громадянину Туреччини (організатору) оголошено підозру за ст. 332-2 і ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України.

«У Приморському районному суді Одеси винесено ухвалу про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою терміном 2 місяці і як альтернативу визначено заставу в 5 млн грн», - повідомили в управлінні.

Акцентується, що в жовтні поточного року цей чоловік уже затримувався прикордонниками на території України за аналогічний злочин, за який був видворений з України із забороною в'їзду на три роки.

Чотирьох громадян Туреччини, яких поточного тижня затримали разом з організатором, Малиновський райсуд Одеси визнав винними в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204-1 КУпАП. На кожного з них накладено штраф в розмірі 8,5 тис. грн і заборонено в'їзд на територію України терміном на 5 років.

«Затримані іноземці незаконно потрапили в Україну з Молдови. Вони планували продовжити подорож до країн Європейського Союзу», - заявили в секторі.

Як повідомив УНІАН, у ніч на 13 листопада в Одеській області було затримано п'ятьох нелегальних мігрантів з Туреччини, один з яких виявився організатором незаконного переправлення групи людей через держкордон.

Встановлено, що за свої послуги вищезгаданий організатор брав зі своїх співвітчизників по 5 тис. доларів.