Пошуки зниклих унаслідок пожежі в коледжі тривають / фото: Думская

У центрі Одеси частково перекрили рух транспорту через роботи з розбору стіни коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, в якому рятувальники продовжують шукати зниклих людей.

Як повідомили УНІАН у прес-службі мерії Одеси, рух перекрили сьогодні вранці.

Читайте такожШістьох загиблих у пожежі в коледжі Одеси ще не опізнали

«Рух транспорту перекрито на період до кінця робіт з розбору стіни горілої будівлі по вул. Троїцькій. Рух перекрито по вул. Пушкінський від вул. Успенської до вул. Єврейської», - повідомили в прес-службі.

У прес-службі управління патрульної поліції в Одеській області уточнили, що по периметру місця проведення робіт на перехрестях працюють регулювальники.

«Просимо бути уважними і заздалегідь планувати маршрут руху в центральній частині міста. У разі руху оперативного транспорту з включеними звуковими і світловими сигналами, водії повинні безперешкодно віддавати перевагу спецтранспорту», - акцентували в управлінні.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої склала 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщалися 19 різних організацій, установ.

Відразу після пожежі стало відомо про загибель 16-річної студентки Ксенії Бабенко, ввечері 5 грудня під завалами була виявлена загибла викладач Ганна Бортюк, 6 грудня - ще дві жертви, в ніч на 7 грудня - одна людина, того ж вечора - ще двоє і стало відомо про те, що в лікарні помер рятувальник Сергій Шатохін. Вранці 8 вранці виявили ще два тіла, стільки ж - у ніч на 9 грудня.

У результаті пожежі постраждали понад 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії займання - аварійна робота електрообладнання та навмисний підпал. Готується підозра двом фігурантам.

8 грудня стало відомо, що Шатохін і Бортюк, яка виводила з вогню дітей, будуть представлені до звання «Герой України».

Вчора, 9 грудня, Одеська ОДА заявила про ризик обвалення стін горів коледжу.