У Львові поліцейського з братом затримали на хабарі / фото dbr.gov.ua

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Львові, затримали оперуповноваженого одного з відділів поліції ГУ Нацполіції у Львівській області та його близького родича під час одержання ними $4 000 неправомірної вигоди від студентів.

Про це передає прес-служба ДБР.

Читайте такожУ Сумах водій маршрутки півгодини вмовляв копів взяти хабар (відео)

Відео дня

За попередньою інформацією, правоохоронець у змові зі своїм рідним братом вимагали від студентів-учасників бійки сплатити $4 000 за непритягнення їх до кримінальної відповідальності за хуліганство.

У разі відмови надати гроші правоохоронець погрожував студентам виключенням із закладів освіти та ув’язненням.

Кваліфікація: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінальний кодекс України).

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.