Правоохоронці встановлюють місце вирубки хвойних рослин / фото: УНІАН

На Сумщині у Шосткинському районі поліцейські виявили у приватному домогосподарстві майже тисячу незаконно зрубаних ялинок.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації Головного управління Національної поліції України в Сумській області, сотні упакованих на продаж молодих ялинок старший дільничний офіцер Шосткинського відділу поліції разом із місцевим лісником виявили в одному із сіл району під час проведення комплексних профілактичних заходів під умовною назвою «Ялинка».

Згідно із повідомленням, на зрубаних та упакованих для перевезення деревцях були відсутні відповідні чіпи.

Відео дня

«Викликана на місце слідчо-оперативна група поліції задокументувала цей факт, вилучила ялинки та облікували – їх виявилось близько 800 штук. Як стверджують власники господарства, половина з цих дерев була придбана у лісогосподарстві, а інші – самосійки, і нібито були зрубані на тимчасово покинутих сільгоспугіддях», – зазначили у поліцейському главку.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка дерев) КК України поліцейські вилучили всі хвойні рослини та розпочали ряд необхідних перевірок, під час яких встановлюють місце вирубки хвойних рослин, законність вирубки та інші обставини вчинених дій.

У тому випадку, якщо вину підозрюваних буде доведено у суді, їм доведеться відшкодувати збитки, завдані державі та навколишньому середовищу, а також, у відповідності санкції вищезазначеної статті, їм загрожує штраф, або до трьох років позбавлення волі (з конфіскацією незаконно добутого).