Ілюстрація / REUTERS

Слідчі направили до суду справу проти посадовця «Львівської залізниці», який видобував криптовалюту і завдав підприємству 400 тис. грн збитків.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Тернопільської області, у листопаді 2019 року в Тернополі виявили майнінгову ферму з видобування криптовалюти, яка працювала за рахунок електроенергії «Укрзалізниці».

Читайте такожУ Києві розікрали 14 мільйонів гривень, виділених на реконструкцію парку "Партизанської слави"

Відео дня

Поліцейські встановили, що до протиправних дій причетний посадовець одного із відокремлених підрозділів «Львівської залізниці».

У ході досудового розслідування з’ясувалося, що обвинувачений встановив у своєму службовому кабінеті та майстерні, до якої мав доступ, спеціальне обладнання та самовільно підключився до електромережі. За рахунок краденої енергії видобував криптовалюту. Незаконною діяльністю посадовець займався впродовж п’яти місяців та завдав «Укрзалізниці» збитків на майже 400 тис. грн.

Факт викрадення електроенергії задокументували працівники поліції, які вилучили обладнання.

Дії посадовця слідчі кваліфікували за частиною 2 статті 188-1 (викрадення води, електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання) Кримінального кодексу України. Справу направлено до суду. Колишньому посадовцю загрожує покарання у вигляді до трьох років позбавлення волі.