На Житомирщині виникло загорання сухої трави та лісової підстилки / фото pixabay.com

У Житомирській області протягом 16 квітня внаслідок пожеж в екосистемах вогнем знищено і пошкоджено 8 приватних будинків.

Читайте такожУ ДСНС назвали немасштабними нові осередки тління в Чорнобильській зоні

Як повідомляється на сайті ДСНС України, 16 квітня о 16:56 поблизу с. Новосілка Радомишльського району виникло загоряння сухої трави та лісової підстилки з подальшим розповсюдженням вогню на будівлі та споруди Новосілки. О 19:00 займання будівель ліквідовано, о 23:25 пожежу сухої трави та трав’яного настилу локалізовано (вогнем пройдено 80 га трав’яного настилу та 2 га лісового масиву). «Внаслідок пожежі вогнем знищено та пошкоджено 8 будівель, з них 3 житлових та 5 нежитлових відселених будинків», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У ДСНС зауважують, що станом на 7:00 17 квітня спостерігалось тління окремих осередків трав’яного настилу та лісової підстилки.

Також, за даними ДСНС, 16 квітня о 12:21 поблизу с. Рудня та с. Виступовичі на території Виступовицького лісництва сталося загорання сухої трави з подальшим розповсюдженням на територію та адміністративну будівлю ТОВ «Прикарпатзахідтранс». О 17:10 пожежу адміністративної будівлі ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.