facebook.com/UA.National.Police.Nikolaev

У Херсоні миколаївські працівники поліції затримали групу чоловіків, які із застосуванням зброї відібрали у миколаївця майже 270 тисяч доларів США.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації поліції Миколаївської області, підозрюваних затримали 25 квітня.

Читайте такожВ Одесі суд заарештував членів очолюваної адвокатом банди

Відео дня

"У супроводі спецпризначенців до м. Херсон на затримання усіх нападників відправились більш ніж 40 працівників поліції", - повідомили у відомстві.

В поліції зазначають, що злочинці затримувались одночасно за місцями свого мешкання.

"У ході обшуків, що проводились у житлових приміщеннях, гаражі та транспортних засобах, правоохоронці вилучили частину відібраних у потерпілого грошових коштів: більш ніж 190 тис. доларів США, понад 2,5 тис. євро та близько 20 тис. грн, знаряддя злочину, наркотичні засоби, новопридбані техніку та ювелірні вироби, одяг, у якому зловмисники були під час розбійного нападу, документацію тощо", - повідомили в поліції.

facebook.com/UA.National.Police.Nikolaev

24 березня у під’їзді будинку на пр. Центральний двоє невідомих, обличчя яких були закриті масками з прорізями для очей, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, відібрали у 29-річного місцевого жителя рюкзак із грошима.

"Завдані збитки потерпілий оцінив у 200 тисяч гривень і тільки пізніше стало відомо, що сума коштів була набагато більшою, адже постраждалий повинен був лише доставити гроші підприємцю, не вдаючись у подробиці про їх кількість. Насправді ж у розпорядженні злочинців опинились 267 500 доларів США", - повідомили в поліції.

Читайте такожУ центрі Києва біля банку двоє невідомих відібрали у чоловіка сумку з грошима

У зв’язку з тим, що на потерпілого злочинці чекали вже біля дверей квартири підприємця, правоохоронці шукали нападників серед тих, хто міг знати про заплановане доставляння грошей.

Поліцейські встановили особу чоловіка, який обґрунтовано підозрювався у причетності до скоєння вказаних кримінальних дій. Виявилось, що незадовго до нападу організатор злочину посварився із підприємцем, на якого працював, та був у подальшому звільнений. Проте знання чоловіка щодо певних нюансів колишньої роботи дали йому змогу довідатись інформацію про строки та умови передачі грошей екс-роботодавцю.

Для реалізації свого злочинного задуму житель Херсону залучив знайомих - земляків, 38-ми та 43-х років. Після «вдалої операції» усі поділили між собою чужі гроші та розпорядились ними по-різному: хтось швидко придбав автомобіль, хтось, не зволікаючи, - гаражне приміщення, дехто витрачати кошти не квапився, а ось організатор нападу вклав відібрані долари у розвиток власного новоствореного бізнесу.

Слідчими Центрального відділу поліції ГУНП в Миколаївській області розслідуються матеріали кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій», що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.