Під час інциденту пролунав один вибух / фото УНІАН

Начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко заявляє, що вибухівка в автомобілі співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони полковника Максима Шаповала, який було підірвано сьогодні в Києві, була закладена знизу транспортного засобу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Крищенко заявив у коментарі журналістам.

Крищенко повідомив, що фрагменти автомобіля розлетілись на велику відстань.

Відео дня

«Тому ми перевіряємо ретельно все в траві, на деревах, будуть далі продовжуватись слідчі дії», - сказав він.

Читайте такожПідірваний у Києві полковник ГУР керував охороною Вороненкова - ЗМІ

Також, за словами Крищенка, під час інциденту пролунав один вибух.

«Вибухівка була закладена знизу автомобіля. Знову ж таки, після експертизи вже буде з’ясовано – всередині чи під днищем автомобіля, тип вибухівки та її кількість», - сказав Крищенко.

Директор Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко заявив, що «по тій картині злочину, яка є на даний час, очевидно, що спрацював вибуховий пристрій. Який пристрій, якої потужності, саморобний чи стаціонарний, буде встановлено саме після того, як будуть проведені слідчі дії на місці злочину».

Як повідомляв УНІАН, у Києві на розі вулиць Соломʼянська та Олексіївська сьогодні, 27 червня, вранці вибухнув автомобіль «Мерседес», загинув водій.

Пізніше у МВС повідомили, що під час вибуху автомобіля сьогодні в Києві загинув військовослужбовець, а подію кваліфіковано як теракт.

У прес-службі Міноборони повідомили, що внаслідок вибуху автомобіля у столиці загинув співробітник Головного управління розвідки Міноборони полковник Максим Шаповал.