Підозрювана має освіту картографа / фото gp.gov.ua

На Донеччині затримали жительку села Гранітне Волноваського району. Вона "малювала" бойовикам карти та передавала їм дані про дислокацію українських військових.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, упродовж січня 2022 року жінка неодноразово за допомогою одного з месенджерів передавала учаснику так званого "ДНР" дані щодо дислокації військових підрозділів Збройних сил України в населеному пункті та на прилеглій території с. Гранітне.

Відео дня

"Підозрювана, маючи освіту картографа, надала учаснику НЗФ (незаконних збройних формувань - УНІАН) детальну інформацію у вигляді фотокарт місцевості із нанесеними умовними позначеннями про розміщення техніки, окопів, бліндажів, блокпостів, будинків та укриттів, які використовуються українськими захисниками", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожВ Україні заблокували мережу російських інтернет-агентів - СБУВ результаті проведених оперативно-розшукових заходів її затримали на КПВВ "Новотроїцьке" в порядку ст. 208 КПК України. Їй повідомлено про підозру у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що в будинку бойовика на Донеччині виявили схрон зброї.

Вас також можуть зацікавити новини: