Під Радою сьогодні сталися сутички з правоохоронцями / УНІАН

Нацполіція спільно з Нацгвардією заступили на чергування у посиленому режимі у зв’язку з масовими акціями в центрі Києва.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Читайте такожМовний мітинг: під Радою відбулися сутички активістів з поліцією (фото, відео)

Відео дня

«Аби не допустити порушень громадського порядку та забезпечити мирне проведення запланованих акцій у центрі Києва, поліцейські спільно із військовослужбовцями Національної гвардії України заступили на посилене чергування», - йдеться в повідомленні.

Вказується, що сьогодні у центральній частині Києва анонсоване проведення масових акцій, зокрема і під будівлею Верховної Ради. «Задля забезпечення публічної безпеки і порядку працівники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, співробітники ДСНС, кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу заступили на чергування у посиленому режимі. Поліцейські проводять з учасниками заходів превентивну роз’яснювальну роботу, аби не допустити порушень публічної безпеки та порядку», - зауважили в поліції.

Правоохоронці звертаються до організаторів та учасників заходів дотримуватися норм чинного законодавства, не порушувати громадський порядок та сприяти поліцейським у виконанні ними службових обов’язків.

Як повідомляв УНІАН, 17 липня під Верховної Радою другий день триває акція протесту проти ухвалення законопроекту щодо навчання українською мовою (№ 2362)

Декілька сотень людей з прапора ВО «Свобода», «Демократична сокира» та ще декількох політичних сил стоять на площі Конституції. Вони протестують проти ухвалення парламентом сьогодні вказаного законопроекту.

Учасники мітингу заявили, що поліція перешкоджає заносити до площі Конституції мітингову атрибутику.

Близько 10:00 біля Верховної Ради сталася сутичка поліцейських з учасниками мітингу.