Новини Сумщини - пов'язали ще одного нападника на родину кандидата у депутати / su.npu.gov.ua

Правоохоронці спіймали причетного до нападу 24 жовтня на родину кандидата у депутати міськради на Сумщині.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації поліції Сумської області, 39-річного зловмисника затримали сьогодні в місті Харків, де він переховувався за приватною адресою.

Читайте такожСлідчі направили до суду справу проти майора, який у серпні збив курсанток

Відео дня

У поліції нагадали, що минулого тижня у м. Кролевець Сумської області двоє зловмисників скоїли розбійний напад на 47-річного підприємця та його дружину. Місцеві правоохоронці оперативно затримали одного з нападників, другий втік.

«Останнього затримали сьогодні у Харкові. Для цього знадобились спільні зусилля працівників Департаменту карного розшуку, департаменту внутрішньої безпеки, слідчого управління, управління карного розшуку та управління стратегічних розслідувань ГУ НП в Сумській області за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД», – йдеться у повідомленні.

Чоловіку вже оголосили підозру за статтею про вчинення розбійного нападу з заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

«Обидва нападники у своєму минулому мали відношення до правоохоронних органів, добре знали специфіку розслідування таких справ, а тому заздалегідь готувались і доклали зусиль, аби залишитися не викритими», – наголошується у повідомленні.

Правоохоронці зібрали та нині мають всі необхідні докази причетності обох затриманих до розбійного нападу.

Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання другому затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без внесення застави.

su.npu.gov.ua

Своєю чергою у прес-службі прокуратури Сумської області уточнили, що другого нападника затримали в Харкові 30 жовтня.

«Наразі затриманий перебуває в Ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Прокуратура погодила затриманому повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) КК України. За скоєне йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - зазначає прес-служба відомства.

Що трапилось

  • У м. Кролевець Сумської області 24 жовтня поліція затримала чоловіка, підозрюваного у розбійному нападі на одного з кандидатів у депутати Кролевецької міськради.
  • Як встановила поліція, двоє невідомих, переодягнені у поліцейські однострої, увірвалися у житло 48-річного місцевого жителя і спричинили йому вогнепальне поранення та тілесні ушкодження його дружині. Погрожуючи господарю та його дружині предметами, схожими на ніж і пістолет, вимагали гроші та цінності. Подружжя вчинило опір і підняло шум, який почули сусіди. Саме вони й сповістили правоохоронцям про напад.
  • Наразі обидва потерпілі перебувають у лікарні, один з нападників затриманий на місці події. Його спільник вирвався, сів у авто і втік.
  • Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 187 (розбійний напад) КК України.