Водій автомобіля пропонував поліцейьким хабар \ фото facebook.com/mvs.gov.ua

На Житомирщині поліцейські затримали автомобіль, у якому було 700 кг бурштину.

Читайте такожМешканець Рівненщини перевозив на мопеді мішок з 40 кілограмами бурштинуЯк повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області, на автошляху Київ-Чоп, поблизу села Повчино Новоград-Волинського району, патрульні примусово зупинили автомобіль Nissan.

"Рухаючись територією Рівненської області, водій порушив кілька правил дорожнього руху та не зупинився на вимогу поліцейських, відтак вони вирішили його наздогнати та перевірити", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У мікроавтобусі під час огляду було виявлено 27 мішків з камінням, зовні схожим на бурштин-сирець.

З метою уникнення адміністративної та кримінальної відповідальності водій, 51-річний житель Чернівецької області, запропонував поліцейським 1 тис. євро хабара.

На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції, працівники якої задокументували кримінальні правопорушення, а виявлене каміння було вилучено та передано на відповідальне зберігання, призначено його експертне дослідження.

Проти водія відкрито провадження за ст. 240-1 ("незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину") та за ст. 369 ("пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі") Кримінального кодексу.

Інші кримінальні новини