Кримінальний авторитет "Князь" раніше був судимий за вбивство / фото Офіс генпрокурора

Правоохоронці викрили злочинне угруповання кримінального авторитета «Князя», яке діяло на території Харківської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора працівники СБУ викрито на Харківщині організоване злочинне угруповання, що діяло під керівництвом кримінального авторитета «Князя», раніше судимого за вбивство. Наразі затримано чотирьох активних учасників організованої групи», - йдеться у повідомленні.

Відео дня
фото Офіс генпрокурора

За даними слідства, угруповання мало чітку структуру і тривалий час займалося вимаганням, рейдерством, а також іншими злочинами економічного та насильницького характеру на території Харківської, Дніпропетровської та Полтавської областей. До його складу входили, у тому числі, колишні правоохоронці.

Зазначається, що за місцями проживання і перебування учасників групи проведено 27 обшуків. За результатами вилучено майже 8,4 млн грн та близько 170 тис. дол. та 40 тис. євро грошових коштів, чорнові записи, які свідчать про масштабну злочинну діяльність, а також засоби зв’язку, зброю та набої різних видів.

фото Офіс генпрокурора

Наразі затриманим готується повідомлення про підозру у незаконному позбавленні волі та викраденні людей, розбої, вимаганні та незаконному заволодінні транспортними засобами, вчинених організованою групою (ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 289 КК України).

У відомстві додали, що також тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення та затримання інших учасників та лідера організованої групи, який керував її діяльністю з-за кордону. Крім цього, правоохоронці перевірятимуть причетність злочинного угруповання до інших злочинів в цих регіонах.

фото Офіс генпрокурора

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня у дворі офісного центру «Техноконтракт» в центрі Миколаєва сталася стрілянина. Скандально відомий миколаївський бізнесмен, кримінальний авторитет Михайло Титов отримав поранення в голову і доправлений до реанімації.