Зловмисник з гранатою погрожував перекрити рух / фото zp.npu.gov.uа

На Запоріжжі правоохоронці затримали нетверезого чоловіка з бойовою гранатою.

Читайте такожУ центрі Луцька пролунали вибухиЯк повідомили у Відділі комунікації поліції Запорізької області, вилучений боєприпас направлено на дослідження. Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Відкриті кримінальні провадження.

«20 липня о 17:15 надійшло повідомлення від місцевого мешканця, який заявив, що в нього є вибуховий пристрій і зараз він буде перекривати дорожній рух. Декількома хвилинами пізніше до чергової частини відділу поліції надійшло ще одне повідомлення про те, що до продуктової крамниці, розташованої на Бульварі Центральному в місті Василівка зайшов озброєний громадянин з предметом, схожим на гранату», – говориться в повідомленні.

Відео дня

За вказаною адресою виїхали співробітники сектору реагування патрульної поліції на чолі з керівництвом Василівського відділу поліції.

Зловмисника затримали / фото zp.npu.gov.uа

«Оцінюючи ситуацію, яка склалася в крамниці, мною було прийнято рішення особисто піти на контакт з порушником, щоб вчасно попередити небезпечний перебіг подій. Чоловік не очікував активних дій з мого боку, тому вдалося швидко наблизитися до нього та відібрати боєприпас. Його я передав спеціалістам-вибухотехнікам, які невдовзі прибули на місце події», - розповів т.в.о начальника Василівського відділу поліції Максим Білоусов.

Підозрюваним виявився раніше судимий за корисливі злочини місцевий мешканець 1968 року народження, який до того ж,  відповідно до висновку медичного огляду, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Зловмисник у минулому учасник АТО. Попередньо встановлено, що боєприпас він привіз із зони проведення операції Об’єднаних сил.

Раніше УНІАН писав, що 21 липня у центрі Луцька озброєний терорист захопив пасажирів автобусу.