СБУ блокувала продаж бази персональних даних громадян / фото ssu.gov.ua

Кіберспеціалісти СБУ блокували продаж персональних даних громадян напередодні місцевих виборів.

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Співробітники СБ України у Дніпрі встановили, що на одному із спеціалізованих хакерських форумів зловмисник пропонував придбати базу даних, яка за багатьма ознаками співпадає з інформацією, що зберігається в АІТС "Державний реєстр виборців".

Відео дня

Звертається увага, що дані із зазначенням місця проживання та номерів виборчих дільниць користуються великим попитом у "даркнеті" напередодні проведення виборів до органів місцевого самоврядування. Ця інформація може бути використана замовниками для впливу на електоральні вподобання виборців.

Читайте такожШахрай викрав з банківської картки гроші, зібрані на лікування дитини: дівчинка померла

Оперативники СБУ встановили особу зловмисника та провели низку слідчих дій. Правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами протиправної діяльності.

Наразі встановлюються всі обставини злочину та перелік "клієнтів", що придбали персональні дані виборців.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру за ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

Вас також можуть зацікавити новини