На Луганщині рятувальники повністю ліквідували один осередок лісових пожеж / фото dsns.gov.ua

На Луганщині рятувальники станом на вечір 3 жовтня повністю ліквідували один осередок лісових пожеж площею 110 га і локалізували чотири осередки пожеж загальною площею понад 10 тис. га.

Як повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій, ще на двох ділянках пожежу досі гасять.

Зокрема, рятувальники локалізували пожежі: поблизу населених пунктів Боброве, Воронове та Боровське з подальшим розповсюдженням у напрямку м. Сєвєродонецьк; поблизу н.п. Трьохізбенка, Муратове та Капітанове (Новоайдарський район); поблизу сіл Лобачеве та Геївка (Станично-Луганський район); поблизу с. Вільхове (Станично-Луганський район).

Відео дня

Осередок між селами Піщане, Нижньотепле та Артема (Станично-Луганський район), де тривало гасіння загоряння очерету та сухої рослинності на площі понад 110 га, ліквідовано.

Читайте такожСлідчі допускають, що обстріли бойовиків могли спричинити пожежі на Луганщині

Водночас і далі тривають пожежі на околиці с. Смолянинове Новоайдарського району, де вогонь охопив понад 1400 га лісових насаджень, та поблизу с. Болотене (Станично-Луганський район), де горить понад 6 га очерету та сухої рослинності.

За попередніми оцінками, орієнтовна площа пройдена вогнем усіх 8 осередків перевищує 20 тис. га.

Авіацією ДСНС протягом 3 жовтня на території Луганської області здійснено 162 скиди (504 тони води).

Масштабні пожежі на Луганщині

  • 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж. Станом на другу половину дня 1 жовтня 116 пожеж ліквідували або локалізували. За фактами пожеж поліція відкрила сім кримінальних проваджень.
  • 1 жовтня КПВВ "Станиця Луганська" тимчасово закрили через небезпеку поширення вогню.
  • Сьогодні, 2 жовтня, на території Луганської області триває гасіння пожеж.
  • За даними ДСНС, найскладніша ситуація склалася від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 32 населених пунктів.
  • В ході ліквідації лісових пожеж на території Луганської області виявлено тіла 11 осіб, крім цього травмовано 18 осіб (у тому числі 3 співробітники ДСНС). Причина загибелі 4 осіб встановлюється. Під час гасіння пожеж евакуйовано 150 осіб.