Фігуранти підозрюються у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки / фото "Думська"

У Одесі завершено розслідування справи щодо чотирьох посадових осіб коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, через пожежу в якому у 2019 році загинули 16 осіб.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, прокуратура направила обвинувальний акт у Приморський районний суд Одеси.

Зокрема, завершено розслідування стосовно директора зазначеного навчального закладу, завгоспа, завідувача денним відділенням економіки і підприємництва, а також - стосовно колишнього заступника директора з адміністративно-господарської роботи.

Відео дня

Зазначені фігуранти підозрюються у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвело до виникнення пожежі в освітньому закладі по вулиці Троїцькій (ч. 2 ст. 270 КК України).

Читайте такожВ Одесі суд відпустив на поруки нардепів екс-заступника директора коледжу, де у пожежі загинули 16 осіб (фоторепортаж)

«Внаслідок трагічної події, яка сталася у грудні минулого року, загинули 16 осіб, 31 людина отримала тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості», - повідомили в прес-службі.

Крім того, як зазначили в прокуратурі, пожежа зруйнувала багатоповерховий будинок - пам'ятник архітектури 1914 року, в якому розташовувалося освітня установа. Також пошкоджено та знищено все майно, яке знаходилося в зазначеному будинку, в результаті чого державі завдано мільйонні збитки.

Під час досудового розслідування у даному кримінальному провадженні правоохоронці допитали 286 осіб (свідків, очевидців події, постраждалих), проведено упізнання загиблих, невідкладний огляд місця події та приміщень будівлі, який тривав з 4 по 12 грудня 2019 року. Крім того, здійснено 65 виїмок документів, призначені і проведені 61 судова експертиза.

Досудове розслідування здійснювали слідчі регіонального главку Нацполіції.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня 2019 року в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої склала 4 тис. кв. м. В цьому наріжному будинку розміщувалися 19 різних організацій та установ.

В результаті пожежі загинули 16 осіб (діти, співробітники і рятувальник), постраждали понад 30 осіб.

Директору коледжу, завгоспу і колишньому начальнику Головного управління ДСНС в Одеській області Віктору Федорчаку оголошено про підозру. За фактом пожежі порушено кримінальне виробництво за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

У зв'язку з пожежею звільнені Федорчак і один з його заступників Михайло Вовк.

На позаминулому тижні правоохоронці повідомили про підозру ще двом працівникам коледжу - завідувачу денним відділенням економіки і підприємництва та колишньому заступнику директора, місце знаходження якого, як стверджувалося, було невідомо. Чоловіка оголосили в розшук. Завідуюча відділенням 15 травня поміщена на цілодобовий домашній арешт.

22 травня стало відомо, що в СІЗО без права на заставу поміщений колишній заступник директора коледжу, поет Андрій Хаєцький, який прийшов у поліцію з адвокатом. 28 травня суд відпустив його на поруки двох депутатів ВР.

Сьогодні в Одесі під час розгляду його апеляції пройшла акція, на якій громадські активісти вимагали відпустити чоловіка на свободу.