dp.dsns.gov.ua

Сьогодні Київський районний суд Одеси взяв під варту колишнього заступника директора Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де в 2019 році через пожежу загинули 16 людей.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, за клопотанням прокуратури суд заарештував колишнього заступника директора з адміністративно-господарської роботи цього коледжу якому інкримінують ч. 2 ст. 270 (порушення вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Зазначається, що в 2017 році підозрюваний був призначений на посаду заступника директора з адміністративно-господарської роботи, і, згідно з посадовою інструкцією, на нього було покладено низку обов'язків щодо забезпечення пожежної безпеки.

Відео дня

При цьому, за даними слідства, він не виконував належним чином свої обов'язки, не вжив відповідних заходів для усунення порушень правил пожежної безпеки. Посаду заступника директора підозрюваний обіймав до 2 грудня 2019 року, а 4 грудня в коледжі сталася пожежа, унаслідок якої загинуло 16 осіб.

Читайте такожУ Кривому Розі дівчина випустила обойму пістолета в живіт прокурора

Як зазначив представник прокуратури, підозрюваний переховувався від слідства.

«Зараз він з'явився разом зі своїм адвокатом... Розглянувши клопотання прокуратури, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, без права на заставу», - зазначили у відомстві.

Таким чином, чоловіка узято під варту до 16 липня.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня 2019 року в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. Унаслідок пожежі загинули 16 осіб (діти, співробітники і рятувальник), постраждали понад 30 осіб.

Правоохоронці оголосили про підозру у службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі, завгоспу навчального закладу і колишньому начальнику Головного управління ДСНС в Одеській області Віктору Федорчаку.

За фактом пожежі було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Крім того, у зв'язку з пожежею ДБР проводить розслідування за фактом службової недбалості співробітників регіонального главку ДСНС (ч. 2 ст. 367 ККУ).

У зв'язку з пожежею були звільнені начальник Головного управління ГСЧС в Одеській області Віктор Федорчак та один із його заступників Михайло Вовк.

Минулого тижня правоохоронці повідомили про підозру ще двом працівникам коледжу – завідувачці денним відділенням економіки і підприємництва та колишньому заступнику директора, місце перебування якого було невідомо. У прокуратурі заявили, що вирішується питання про оголошення чоловіка в розшук. Завідувачку відділенням 15 травня взяли під цілодобовий домашній арешт.