Постраждалий хасид / Фото Telegram: ОЕОУ / ОЄОУ / UJCU

Уманська місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо місцевого жителя, який з ножем напав на 17-річного Брацлавського хасида, громадянина Ізраїлю.

Про це УНІАН повідомила Об'єднана єврейська громада України.

Прокуратура прийняла рішення закрити кримінальне провадження, яке велося за ч. 1 ст. 296 КК України - хуліганство. Матеріали справи передані до суду.

Відео дня

Слідство з'ясувало, що місцевий житель, грубо порушуючи порядок, із хуліганських мотивів (неповага до особи та з метою самоствердитися шляхом приниження інших) наніс громадянину Ізраїлю тілесні ушкодження.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт строком до півроку або позбавлення волі строком до п'яти років.

Читайте такожВ Умані на хасидів з Англії скоєно напад (фото)

Нагадаємо, що в ніч на 18 жовтня троє невідомих вчинили напад на двох брацлавських хасидів, які йшли до комплексу Раббі Нахмана. Один із них втік, а іншому було нанесено поранення щоки ударом ножа. Камери відеоспостереження зафіксували, як група нападників тікає з місця злочину.

Постраждалого звуть Єгуда, як повідомляла ОЄОУ у своєму Telegram, він довгий час був у шоковому стані.

Варто зазначити, що інцидент засудив Дмитро Кулеба - міністр закордонних справ України, який закликав до ретельного розслідування злочину.