Поблизу місця захоплення заручників чути вибухи / фото УНІАН

У центрі Луцька поряд з автобусом, де Максим Кривош (Плохой) захопив заручників, пролунало кілька вибухів.

Про це повідомляє кореспондент УНІАН з місця події. "У Луцьку сталося близько трьох вибухів. Щойно", - зазначив він.

Представники преси перебувають недалеко від площі, але не бачать автобуса. Всіх просять не підходити близько до місця події, оскільки територія може прострілюватися зловмисником.

Відео дня

Найближчим часом очікується брифінг міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, на якому обіцяють повідомити деталі перебігу подій.

Читайте такожУ Луцьку терорист захопив автобус із заручниками: всі подробиці (онлайн-трансляція)

Як повідомляв УНІАН, 21 липня вранці на Театральній площі в центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус приміського сполучення «Берестечко — Красилівка» з близько 20 пасажирами. Він повідомив, що автобус замінований, у нього при собі автоматична зброя та велика кількість вибухівки.

В області введено оперативний план «Заручник», СБУ введений план «Бумеранг». Зі зловмисником ведуться переговори. Центр перекритий поліцією.

Відомо, що чоловік висловлював обурення «існуючою системою в Україні», відмовився виходити й відпускати людей, а також відкрив стрілянину в бік правоохоронців. Інформації про потерпілих поки немає. У поліції заявили, що вимоги зловмисника не містять жодної конкретики.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

За інформацією заступника голови Міністерства внутрішніх справ України Антона Геращенка, зловмисник, захопив автобус з пасажирами, зателефонував до поліції та представився як «Максим Плохой».