Підозрюваний - Анатолій Захаренко, 1962 року народження / Фото "5 канал"

У Житомирі сьогодні на суді підозрюваний у вбивстві семи осіб у Попільнянському районі Анатолій Захаренко заявив, що "це був самозахист".

Як передає кореспондент УНІАН, про це підозрюваний сказав під час засідання Корольовського районного суду міста Житомира.

"Це був самозахист", - пояснив підсудний на власне виправдання, коли йому дали слово.

Відео дня

Також на судовому засіданні Захаренко зазначив, що він оборонявся, коли розстрілював людей.

На власну користь чоловік також сказав, що після розстрілу знайомих він міг сховатися, однак не зробив цього, а здав натомість правоохоронцям зброю, з якої вчинив масове вбивство.

Читайте такожУ Житомирі судять чоловіка, що вчинив масовий розстріл на Житомирщині

Як стало відомо на суді, підозрюваний - Анатолій Захаренко, 1962 року народження.  Раніше він вже фігурував у кримінальній справі, а також притягувався до адміністративної відповідальності за порушення правил зберігання мисливської зброї.

Як розповіли кореспонденту УНІАН у поліції, коментуючи трагедію, попередньо, "це був суто побутовий конфлікт".

Як повідомлялося, сьогодні цей суд обирав чоловікові запобіжний захід. У залу суду підозрюваний зайшов під конвоєм у бронежилеті та захисній масці.

Покази чоловіка суд розглядав у закритому режимі, також у Корольовському районному суді були присутні близько 50 правоохоронців. Вчора цьому чоловіку повідомлено про підозру.

За даними слідства, 22 травня на березі ставка неподалік села Новоселиця Попільнянського району у орендаря водойми виник конфлікт з його знайомими, з якими він напередодні розпивав спиртні напої на тому ж місці. ”Під час конфлікту підозрюваний з мисливської рушниці ІЖ-58 умисно протиправно заподіяв смерть 7 особам. Серед вбитих – колишні учасники Операції об’єднаних сил, військовослужбовці Нацгвардії та волонтери”, - повідомили в прокуратурі.

Орендаря водойми було затримано у порядку ст. 208 КПК, з місця події вилучено мисливську рушницю. Причини конфлікту та обставини вчинення кримінального правопорушення встановлюються.

Як повідомляв УНІАН, серед жертв убивці з Попільнянського району Житомирщини – нацгвардійці та волонтери. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Під час огляду місця події поліцейські вилучили 5 одиниць зброї. Встановлено, що вона зареєстрована та належить учасникам події.