Вибух у житловому будинку на Позняках стався 21 червня / facebook.com/KARS.Kyiv

В одній з квартир у будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 в Києві, де влітку стався вибух, рятувальники виявили вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухонебезпечні рідини.

Читайте такожВибух на Позняках: стала відома остаточна доля зруйнованої багатоповерхівки

Про це йдеться у розміщеному на Офіційному порталі Києва повідомленні Департаменту муніципальної безпеки Київської міськдержадміністрації.

Відео дня

"Учора, 14 жовтня, приблизно о 14:00, під час проведення робіт із повернення речей мешканців будинку на Соломії Крушельницької, 1/5, в одній із квартир знайдено нелегальну вогнепальну зброю. Зокрема, із квартири вилучено пістолети, рушниці, боєприпаси та ємності, попередньо, із вибухонебезпечною речовиною", - йдеться у повідомленні.

Було відкрито кримінальне провадження. Вилучену зброю, боєприпаси та ємності передано до поліції для проведення слідчих дій.

"Власника квартири затримано", - мовиться у дописі.

Власника квартири, де знайшли зброю, затримано / фото КМДА

Вибух у житловому будинку на Позняках: що відомо

  • Вибух у десятиповерховому житловому будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, стався 21 червня о 10:00. Було зруйновано четвертий, п'ятий, шостий, сьомий і восьмий поверхи одного з під'їздів.
  • Поліція відкрила кримінальне провадження.
  • Без житла залишились 125 людей.
  • Рятувальники дістали з-під завалів тіла п’ятьох осіб: двох жінок 1943 і 1974 р.н. і трьох чоловіків 1991, 1967, 1976 р.н.
  • 24 червня заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелеєв заявив, що постраждалим виплатять компенсацію від 50 до 100 тис. грн та забезпечать житлом, рівноцінним тому, яке вони втратили.
  • 26 червня президент Володимир Зеленський видав 12 постраждалим родинам сертифікати на нові квартири. За його словами, решта сімей – 28 – отримають квартири впродовж максимум півтора місяця.
  • Постраждалі заявляють, що напередодні трагедії відучували запах газу у будинку після того, як фахівці компанії "Київгаз" проводили повірку лічильників.
  • У "Київгазі" повідомили, що протягом червня знімали лічильники в зазначеному будинку на планову повірку. У компанії запевнили, що надали правоохоронним органам усю інформацію та документацію, необхідну для розслідування вибуху, і створили комісію для розслідування.
  • 13 жовтня фахівці Київської служби порятунку розпочали пошук та повернення особистих речей жителям будинку.