На Одещині орагнізували схему виїзду чоловіків за кордон за підробними документами / фото ДПСУ

На Одещині викрили схему виїзду чоловіків з України за підробленими документами про опікунство. Схему створили двоє місцевих жителів.

Як повідомляє Державна прикордонна служба України, схема полягала у використанні підроблених документів про опікунство над особами похилого віку та недієздатними. 

Правоохоронці провели низку обшуків у фігурантів кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Обшуки, зокрема, проводились за місцем проживання фігурантів, а також в трьох селищних та сільських радах у Білгород-Дністровському районі Одещини, в одному зі структурних підрозділів Білгород-Дністровської міської ради, кооперативі, комунальному підприємстві, ОСББ та лікувальному закладі міста Білгород-Дністровський. Вилучено документацію, комп’ютерну техніку тощо.

Відео дня

За даними ДПСУ, задокументовано, що зловмисники – чоловік та жінка – організували канал переправлення через кордон чоловіків призовного віку. Схемою, яка полягала у використанні підроблених документів про опікунство, встигли скористатися понад 18 осіб. За свої послуги ділки брали плату у розмірі від 3 до 4 тисяч доларів з кожного чоловіка.

Незаконний виїзд чоловіків за кордон

На Хмельниччині працівники однієї з лікарень продавали фіктивні довідки для ухилянтів. За гроші чоловіки "купували" інвалідність та "списання" з військової служби. За місяць зловмисники заробляли десятки тисяч доларів.

Раніше українські прикордонники затримали двох чоловіків, які намагалися доплисти до Угорщини на човні. Ухилянтів притягнули до адміністративної відовідальності.

Вас також можуть зацікавити новини: