З положеннями затвердженого порядку повинні бути внесені зміни з урахуванням реалізації концепції реформування системи управління охороною праці в Україні / idaoffice.org

Робоча група при Фонді соціального страхування України розробила новий порядок заходів з профілактики страхових випадків на поточний рік, який дозволить суттєво посилити роботу фонду щодо запобігання таких випадків.

Як повідомили в прес-службі Фонду соцстрахування, у виконавчій дирекції фонду відбулося засідання робочої групи з узгодження проекту цього порядку заходів, у ході якого представники сторін профспілок і роботодавців погодили цей документ в цілому і підкреслили необхідність прискорення його затвердження.

Читайте такожЗакон про "спліт" не повинен призвести до масових банкрутств страхових компаній - голова комітету Ради

Відео дня

"Розроблений порядок дозволить суттєво посилити роботу Фонду щодо запобігання страхових випадків, а також передбачає чітке обґрунтування запланованих заходів та критерії визначення їх ефективності", - наголошується в повідомленні з посиланням на начальника управління профілактики страхових випадків Фонду соцстрахування Сергія Таровика.

Також повідомляється, що надалі з положеннями затвердженого порядку повинні бути внесені зміни з урахуванням реалізації концепції реформування системи управління охороною праці в Україні, затвердженої розпорядженням уряду від 12 грудня 2018 року.

У прес-службі з посиланням на заступника директора виконавчої дирекції Фонду соцстрахування Олену Денисову відзначили, що відсутність затверджених заходів з профілактики страхових випадків не дозволяє фонду повною мірою виконувати свої завдання, спрямовані на зменшення кількості нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня Кабінет міністрів України затвердив кандидатуру Олени Думи на посаду керівника виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, призначення якої, за словами голови Комітету Верховної Ради з питань соцполітики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової, відбувалося з опором й скандалами протягом 3-4 місяців.