Головною умовою для отримання компенсації є самоізоляція або перебування в лікарні / фото УНІАН

Кожен українець у разі захворювання на COVID-19 може розраховувати на компенсацію втраченого заробітку за час лікування.

Читайте такожКабмін схвалив виділення 2,3 мільярдів гривень Фонду соцстрахуванняЯк роз'яснили у Фонді соціального страхування України (ФССУ), виплати складуть від 50% до 100% залежно від тривалості страхового стажу, допомога буде надана за весь період до відновлення здоров'я. Право на отримання цієї виплати мають усі застраховані особи, тобто кожен працевлаштований українець.

Головною умовою для отримання компенсації є самоізоляція під контролем або перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров'я.

Відео дня

Термін видачі листків непрацездатності при COVID-19 складає 14 днів. Як і в загальних випадках, лікарняний спочатку видається на п'ять днів з наступним продовженням.

Для того, щоб отримати компенсацію, необхідно передати отриманий листок непрацездатності своєму роботодавцю. На підставі нього оформляється заява-розрахунок, у якому зазначається причина лікарняного – ізоляція від COVID-19. Цю заяву направляють у Фонд.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Фонд соцстрахування компенсує медичним працівникам 100% втраченого заробітку через ізоляцію від COVID-19.

Читайте також: