Через коронавірус страховка почала дорожчати / Ілюстрація REUTERS

Страхові компанії Ізраїлю підняли свої страхові тарифи для туристів, пояснюючи подорожчання тим, що тепер їх страховки покривають більшу кількість ризиків.

Про це повідомляє Themarker.

Читайте такожБалі залишиться закритим для туристів до кінця 2020 року (відео)Як пише видання, в ситуації, що склалася страхові компанії обирають різні маркетингові тактики.

Відео дня

AIG страхує поїздки тільки в "зелені" країни. "Паспорткард «за додаткову плату оформляє поліси й в "Червоні" країни, такі, як Аргентина, Болівія, Молдова і Панама. Поїздки до "чорних країн"  – США, Бразилії, України – "Паспорткард" не страхує.

Страхові компанії самі роблять поділ країн "за кольорами" - відповідно до рівня захворюваності в них.

Термін дії страховки

На відміну від практики минулих років, придбати страхові поліси зараз можна за відносно короткий термін до вильоту. У компанії "Клаль бітуах" цей термін становить 10 днів, в "Харель" і в "Паспорткард" – 30 днів, в AIG – 45 днів.

Деякі компанії продовжують продавати страхові поліси старого зразка, що покривають витрати на госпіталізацію в разі будь-якого інциденту, в тому числі захворювання на коронавірус. Однак ці варіанти страховки не розраховані на нову ситуацію – наприклад, компенсацію витрат у разі необхідності відкласти політ внаслідок карантину або перебування в самоізоляції. Компанія "Харель" продає одночасно і старі, і нові страхові поліси, при цьому старі істотно дешевше.

Як подорожчала страховка

Досі страховка на закордонні поїздки коштувала від 1 до 3 доларів на день. Єдина компанія, що зберегла ціни в цьому діапазоні - "Клаль бітуах". Вартість страховки для клієнтів у віці 30 років становить 2,4 долара на день, для 50-річних клієнтів – 2,6 долара, для 60-річних – 8,8 долара і для 70-річних – 15,6 долара на день, і це за умови, що вони абсолютно здорові.

В AIG тарифи для молодих клієнтів значно вище, але власники кредитних карт «Ісракарт», MAX, American Express можуть розраховувати на безкоштовну страховку. 30-річним клієнтам, які не мають права на подібну пільгу, страховка в AIG обійдеться в 6,6 долара на день. Стільки ж доведеться заплатити за неї й 50-річним. Вартість страхового поліса для 60-річних клієнтів становить 13,2 долара на день, для 70 – річних-10,7 долара.

Тарифи компанії "Харель" передбачають компенсацію в разі скасування польоту. 30-річним клієнтам страховка обійдеться в 6,2 долара на день, 50-річним - в 6,5 долара, пара 60-річних клієнтів повинна буде заплатити 13,8 долара на день, 70 – річнийм-м9,1 долара. "Харель" продовжує оформляти страховки всім бажаючим у віці до 95-ти років.

Змінилися тарифи й на страховку поїздки в організовані тури. 30-річному клієнту, який відправляється в подорож у складі групи, поліс буде коштувати 6,9 долара на день, 50 – річному - 10,9 долара, 60 – річному-15,8 долара на день. Ці тарифи дійсні щодо "зелених" країн. Страховка поїздки в "Червону" країну вдарить по кишені – вона коштує дорожче на 10 доларів на день.

Країни червоної та зеленої зони - що це

  • З 1 серпня 2020 року в Україні почали використовувати європейську систему поділу країн за двома показниками - приріст нових хворих COVID-19 і загальний відсоток хворих COVID-19. Відповідно до цих показників формуються "червоний" і "зелений" списки.
  • Країна потраплятиме в "червону" зону, якщо в ній показник приросту хворих COVID-19 за останні 14 днів перевищуватиме такий показник в Україні і якщо відсоток інфікованих коронавірусом в тій чи іншій країні за останні 14 днів, у порівнянні з минулими двома тижнями, перевищуватиме 30%.
  • Громадянин країни з" червоної" зони повинен мати страховий поліс, який покриє витрати на лікування COVID-19, і негативний ПЛР-тест, у разі відсутності якого іноземець повинен піти на самоізоляцію або обсервацію.
  • Туристам з країн "зеленої" зони достатньо мати тільки поліс медстрахування. По прибуттю з країн "червоної зони" необхідно проходити обсервацію або здавати тести на COVID-19.
  • 10 серпня 2020 року Україна оновила "коронавірусні" списки країн: у "червоній зоні" опинилися Польща і Греція.