Ілюстрація / REUTERS

Медична страхова програма від української страхової компанії "ІНГО" покриває витрати на діагностування інфікування клієнта коронавірусом COVID-19, проте лікування даного захворювання не входить в програму.

Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив голова правління української страхової компанії "ІНГО" Ігор Гордієнко.

Читайте такожКількість страхових компаній в Україні в 2019 році зменшилася на 21%"Витрати на проведення випробувань або аналізів для діагностування COVID-19 страхова програма покриває. На цей час комерційні клініки проводять експрес-тести і забір аналізів для діагностики... Тобто наша страхова компанія буде організовувати своїм клієнтам весь спектр необхідної програми страхування медичної допомоги до моменту встановлення діагнозу COVID-19", - сказав Гордієнко.

Відео дня

При цьому, за його словами, наразі компанія не передбачає покриття лікування коронавірусу, оскільки програми медичного страхування передбачають лікування переважно в приватних клініках, більшість з яких не надають подібні послуги.

"Приватні клініки у переважній своїй більшості сьогодні не надають такі послуги через відсутність необхідної ліцензії, достатньої кількості необхідного медичного обладнання, а також досвіду в лікуванні цього захворювання", - підкреслив голова правління "ІНГО".

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів ввів загальнонаціональний карантин, який пізніше був продовжений до 24 квітня, а потім - до 11 травня.

Довідка УНІАН. Акціонерна страхова компанія «ІНГО Україна» має 25-річний досвід роботи на ринку та входить до групи найбільших страхових організацій України за обсягом премій, величиною власних активів та сум страхових відшкодувань.

Компанія має 29 ліцензій на різні види обов'язкового і добровільного страхування, надає страхові послуги корпоративним і роздрібним клієнтам.

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті УНІАН.