Водіїв фур та автобусів попередили про певний штраф через відсутність ще одного полісу / фото УНІАН

Водіїв вантажівок та автобусів попередили про штраф, який можна отримати за відсутність полісу.

Про це йдеться в Дорожньому адвокаті, передає ТСН.

Зокрема зазначається, що статтею 7 Закону “Про страхування” визначено обов’язкові види страхування, до яких віднесено особисте страхування від нещасних випадків на транспорті. 

Відео дня

Читайте такожКоронавірус став головним страховим ризиком 2020 року

Порядок здійснення обов’язкового особистого страхування водія від нещасних випадків на транспорті передбачено положенням про обов’язкове особисте страхування, затвердженим постановою КМУ від 14.08.1996 № 959.

Згідно з пунктом 1 цього Положення особистому страхуванню підлягають працівники транспортних підприємств незалежно від форм власності та видів діяльності, які безпосередньо зайняті на транспортних перевезеннях, зокрема водії. Відповідно до пункту 2 Положення застрахованими вважаються водії (тільки на час обслуговування поїздки).

Отже, наявність у водія полісу обов’язкового особистого страхування водія є обов’язковою. 

Перевезення пасажирів чи вантажів без оформлення поліса обов`язкового особистого страхування водія від нещасних випадків на транспорті є порушенням та передбачає штраф у розмірі 1 700 грн. (абз.3 ст.60 Закону №2344-III). Відповідальність несе юридична особа чи підприємець, яка здійснює перевезення.

Таким чином, під час здійснення вантажних чи пасажирських перевезень, окрім страхового полісу на автомобіль водій повинен мати при собі ще поліс особистого страхування водія. 

Вас також можуть зацікавити інші новини: