У Фонді соцстраху розповіли, скільки витратили на "лікарняні" інфікованих COVID-19 українців / Фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Українські працівники, за оперативними підсумками трьох кварталів 2020 року, провели на лікарняному близько 21,5 млн днів, оплачуваних за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (ФССУ).

Як повідомила прес-служба фонду, на компенсацію втраченого за цей час заробітку ФССУ спрямував майже 7 млрд гривень.

Читайте такожЄвросоюз може створити фонд страхування від махінацій з криптовалютою

Відео дня

«На сьогодні фондом профінансовано всі заяви-розрахунки, подані роботодавцями упродовж січня-вересня в повному обсязі. Нагадаємо, ФССУ перевів фінансування лікарняних та декретних виплат в оперативний режим з метою посилення соціального захисту застрахованих осіб у період карантину», - сказано в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що розмір виплат у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності залежить від тривалості страхового стажу та визначається виходячи із середньоденної заробітної плати працівника. Цей вид матеріального забезпечення виплачується Фондом соцстрахування починаючи з шостого дня тимчасової непрацездатності та до моменту одужання або встановлення МСЕК інвалідності (перші п'ять днів фінансуються за рахунок коштів роботодавця).

З початку епідемії коронавірусу в Україні Фонд соціального страхування прийняв на оплату лікарняні на 1,8 млн грн для компенсації заробітної плати медикам, які захворіли COVID-19.

Новини, які можуть вас зацікавити