Рада схвалила в першому читанні законопроект "Про страхування" \ фото ua.depositphotos.com

Ухвалений у Верховній Раді в четвер, 17 червня, в першому читанні законопроект "Про страхування" (№5315) залишає страховикам можливість працювати як товариство з додатковою відповідальністю, тоді як, на думку Національного банку, критично важливо встановити для них єдину організаційно правову форму - тільки акціонерні товариства.

Про це повідомив регулятор у своєму офіційний Telegram-каналі.

"Така організаційно-правова форма (товариство з додатковою відповідальністю - УНІАН) має ряд недоліків порівняно з акціонерними товариствами. Як для повноцінного нагляду, а виходить - захищеності клієнтів, так і для уникнення регуляторного арбітражу на страховому ринку в Україні критично важливо встановити для страховиків єдину організаційно-правову форму - тільки акціонерні товариства", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожБлизько 100 страхових компаній в Україні приховують реальних власників-НБУВерховна Рада в четвер, 17 червня, схвалила в першому читанні законопроект "Про страхування" (№5315), який передбачає внесення низки змін до наявного ринку страхових послуг для його осучаснення і вдосконалення.

Вас також можуть зацікавити новини