Зростання потреби у видатках порівняно з минулим роком склало 3,9 млрд грн \ фото УНІАН

Упродовж січня-листопада цього року за виплатами відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування звернулись 2,8 млн українців – на 598 тис. осіб, або 27,1% більше, ніж за той же період минулого року.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Фонду соціального страхування (ФСС). "Для них було нараховано матеріальне забезпечення (зокрема, лікарняні і декретні допомоги) на суму 18,4 млрд грн. Зростання потреби у видатках порівняно з минулим роком склало 3,9 млрд грн, або 26,7%.

У ФСС нагадали, що для отримання допомоги від Фонду, працівник має передати своєму роботодавцю листок непрацездатності, на підставі якого здійснюється формування заяви-розрахунку. Дата фінансування Фондом допомоги прямо залежить саме від дати подання заяви-розрахунку. "Дізнатись, чи вже перераховано кошти для виплати допомоги роботодавцю, застраховані особи можуть з щоденної звітності Фонду про стан фінансування страхувальників, яка розміщується у телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників", - зазначили у Фонді.

Відео дня

Читайте такожВ Україні на медиків приватних лікарень поширили страховки при інвалідності чи смерті від COVID-19

"За підсумками жовтня потреба у видатках Фонду на лікарняні, декретні і страхові виплати перевищила надходження на понад 2,1 млрд грн. Це призводить до затримок у фінансуванні матеріального забезпечення, однак усі допомоги виплачуються Фондом у повному обсязі", - вказали у Фонді.

Усі українські працівники мають право на компенсацію втраченого заробітку за час тимчасової втрати працездатності, догляду за хворими родичами, самоізоляції від COVID-19, на період відпустки по вагітності та пологах тощо. Цей страховий захист забезпечує Фонд соціального страхування.

Вас також можуть зацікавити новини