Харків. 16 вересня. УНІАН. Під будинком Верховної ради проходить мітинг харківських активістів БЮТ, які виступають за відставку Харківського міського голови Михайла ДОБКІНА та секретаря міськради Геннадія КЕРНЕСА.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі харківського БЮТу, активісти-бютівці вимагають від парламентарів заслухати звіт Тимчасової слідчої комісії з розслідування зловживань керівництва Харкова та продовжити її роботу.

«Діяльність ДОБКІНА й КЕРНЕСА у Харкові – це не лише біда для харків`ян, але й ганьба для органів державної влади в Україні та для країни в цілому», - сказано в заяві мітингуючих.

Відео дня

Якщо парламентарі не захочуть звернути увагу на «харківську проблему» і відмовляться заслухати цього тижня звіт ТСК, то, за словами мітингуючих, вони залишають за собою право перейти до радикальних акцій протесту прямої дії, які влада не зможе ігнорувати.

У мітингу беруть участь кілька десятків активістів БЮТ. Окрім закликів «Притягнути ДОБКІНА й КЕРНЕСА до відповідальності!» та «Провести дострокові вибори у Харкові!», бютівці тримають у руках презервативи з написом «СБУ, МВС, Прокуратура, Парламент, Президент», повідомили у прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, після останніх подій у міськраді, коли фракція БЮТ через відмову надати слово її представникам покинула залу, харківські бютівці заявили про початок безстрокової кампанії за перевибори мера Харкова та відставку Геннадія КЕРНЕСА.