Харків. 4 березня. УНІАН. Загальна заборгованість з виплати заробітної плати в Харківській області, станом на 1 березня 2010 року, знижена на 1,6 млн. грн. і становить 113 млн. грн., зокрема на економічно активних підприємствах - 91,8 млн. грн.

Як повідомили  кореспондентові УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це поінформував заступник губернатора Ігор ТЕРЕХОВ на селекторній нараді, присвяченій питанням погашення заборгованості з виплати зарплати і внесків до Пенсійного фонду України.

На нараді було зазначено, що за станом на сьогодні в області існує затримка з виплати зарплати працівникам установ, що фінансуються з місцевих бюджетів, яка має бути усунена найближчим часом. На даний час заборгованість із зарплати знижена в 7 районах міста Харкова, двох містах та 11 районах області.

Відео дня

Борг із внесків до Пенсійного фонду в області з початку року становить 221,6 млн. грн. За інформацією Головного управління ПФ України в Харківській області, впродовж січня і лютого цього року план власних надходжень фонду був виконаний на 116,7%. До бюджету фонду надійшло 988,8 млн. грн. Всього з початку 2010 р. було профінансовано оштів на виплату пенсій у розмірі 1,7 млрд. грн. Фінансування пенсій за цей місяць було розпочате 2 березня і вже здійснене в розмірі 42,4 млн. грн.

«Для вирішення всіх наявних питань необхідно у всіх районах області проводити щотижневі засідання комісій із внесків до Пенсійного фонду щодо недоїмки до фонду та виплати заборгованості із заробітної плати», - наголосив Ігор ТЕРЕХОВ.