Харків. 15 березня. УНІАН. Червонозаводський районний суд Харкова завтра, 16 березня, розпочне розгляд скарги захисту екс-губернатора Харківщини Арсена АВАКОВА на постанову про порушення стосовно нього кримінальної справи.

Про це кореспондентові УНІАН повідомив адвокат А.АВАКОВА Юрій ВИШНЕВЕЦЬКИЙ.

Відео дня

За його словами, судове засідання, яке мало відбутися 6 березня, було перенесене на 14 березня.

«Вчора було судове засідання. Оскільки прокуратурою були надані додаткові матеріали, що були підставою для порушення кримінальної справи (за моїм клопотанням, я не раз про це заявляв: були недоліки, пов’язані з оформленням цих матеріалів, там не було опису, нумерації), тому було відкладення. Вчора надали додаткові матеріали. Для ознайомлення з ними теж було зроблено відкладення на завтра. Завтра буде судове засідання, найбільш імовірно, буде слухатися за суттю справа», - сказав Ю.ВИШНЕВЕЦЬКИЙ.

Адвокат припустив, що рішення за цією скаргою може бути ухвалене або в п’ятницю, або, зважаючи на вихідні, в понеділок.

Як повідомляв УНІАН, 26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу щодо А.АВАКОВА за ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень і влади, що спричинили тяжкі наслідки). Його підозрюють у причетності до незаконної зміни цільового призначення і передачі у власність 55 га державних земель вартістю понад 5,5 млн. грн.

31 січня 2012 року А.АВАКОВА, керівника Харківської обласної партійної організації ВО «Батьківщина», колишнього голову Харківської облдержадміністрації (2005-2010 рр.), оголосили в міжнародний розшук. Цього ж дня за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Захист А.АВАКОВА звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням закрити порушену стосовно нього кримінальну справу. Крім цього, захист оскаржив постанову про порушення кримінальної справи у Червонозаводському районному суді Харкова. Засідання суду було призначене на 15 лютого, однак з різних причин кілька разів переносилося.

На знімку: Арсен АВАКОВ.

Фото Андрія КРАВЧЕНКА