Київ. 27 лютого. УНІАН. Кабінет міністрів України відклав розгляд питання про приватизацію ВАТ "Турбоатом" (Харків).

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник голови Фонду державного майна Олександр ПОТІМКОВ сьогодні журналістам у Кабміні.

Він повідомив, що Кабмін не схвалив уточнений план розміщення 75,22% акцій ВАТ «Турбоатом», зазначивши, що ухвалено рішення відкласти розгляд цього питання і доопрацювати документ з урахуванням стратегії розвитку енергетики.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого Кабінет міністрів затвердив перелік підприємств для приватизаційного продажу в 2008 році, який включає 387 підприємств на загальну суму 1,6 млрд. грн. До переліку, зокрема, входить «Турбоатом».

У свою чергу, Мінпаливенерго заявило, що виступає за приватизацію ВАТ «Турбоатому» за умови детальної розробки приватизаційних умов конкурсу, узгоджених зі всіма зацікавленими міністерствами і відомствами.

"Турбоатом" виробляє парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. Виробництво турбін здійснюється за замкнутим циклом: від проектно-конструкторських і науково-дослідних робіт до виготовлення, складання, випробування турбін і відвантаження. До структури "Турбоатому" входять два спеціальних конструкторських бюро, технологічні підрозділи, науково-дослідні лабораторії, заготівельна база, механообробне виробництво, випробування енергетичного устаткування.