Торт "П'яна вишня" / Фото: receptisalatov.com

Незважаючи на назву, цей тортик люблять дорослі і діти. Просто не додавайте алкоголь, і цей чудовий десерт з легкістю перетвориться на улюблені дитячі ласощі. Рецептів приготування цього торта існує дуже багато. Але класичний торт "П'яна вишня" робиться з одного високого бісквітного коржа, наповненого густим кремом з цілими ягодами.

Читайте такожРецепти смачних салатів зі свіжими та консервованими грибами

Торт "П'яна вишня"

Варене згущене молоко - 370 г

Сметана 25% - 500 г

Шоколад - 50 г

Вино червоне напівсолодке - 150 мл

Консервована, заморожена або свіжа вишня - 300 г

Яйця - 5 шт.

Цукор - 160 г

Борошно - 150 г

Какао - 30 гр.

Ванільний цукор - 1 пак.

Сіль - щіпка

Розпушувач - 1 ч. л.

Вишню залити вином або будь-яким іншим алкоголем, дати настоятися в холодильнику ніч.

Збити яйця, цукор і щіпку солі до збільшення у 2-3 рази. Додати борошно, какао і розпушувач. Форму для випічки застелити пергаментом, випікати при 180-190 градусах до готовності. Готовий бісквіт остудити. Зрізати з нього верхівку, вирізати м'якоть, залишаючи 1,5-2 см бортиків. М'якоть подрібнити в крихту.

Сметану збити зі згущеним молоком. Частина крему і бісквітної крихти відкласти для прикраси. Решту крихту змішати з кремом і додати проціджену вишню.

Основу для торта можна додатково просочити алкоголем, який ви злили з вишні.

Приготовлений крем викладаємо в коробочку з бісквіту. Зверху накриваємо другим коржем.

Торт прикрасити кремом і обсипати крихтою. За бажанням можна також прикрасити шоколадною крихтою. Готовий торт відправити в холодильник на ніч для просочення.

Торт "Зимова вишня" / pixabay.com

Торт "Зимова вишня"

Коржі:

5 яєць

350 грамів цукру

240 грамів борошна

1 ч. л. розпушувача

2-3 ст. л. крохмалю

Просочення:

50 грамів цукру

100 грамів води

Начинка:

Вишня без кісточок - 500 грамів

Вишневий сік - 100 мл

Цукор - 100 грамів

Кориця – ½ ч. л.

Крохмаль 2 ч. л (розвести в 1 ст. л. води)

Вершки 33% - 600 мл

Тертий шоколад і вишня для прикраси

Яйця змішати з цукром, додати борошно, крохмаль, розпушувач все ретельно перемішати. Форму змастити вершковим маслом. Випікати на повільному вогні близько 40 хвилин. Остиглий бісквіт розрізати на 3 коржі.

Для сиропу цукор і воду довести до кипіння, остудити. Коржі просочити сиропом

Для начинки з'єднати сік, цукор, корицю і крохмаль. Варити близько 2-3 хвилин до загустіння, додати вишню, остудити. Для крему збити вершки в міцну піну разом з невеликою кількістю цукру

На нижній корж викласти вишневу начинку, змастити вершками, накрити другим коржем. Повторити. Верх торта обмазати збитими вершками, прикрасити тертим шоколадом і цілими вишеньками.

Рецепти торта "П'яна вишня" / Фото: Вікіпедія

Торт "П'яна вишня" зі сметанним кремом

- борошно пшеничне - 100 г

- 4 яйця

- цукор - 1 склянка

- какао - 1 ч. л.

- 0,5 ч. л. соди + оцет

- щіпка солі

- ванілін на кінчику ножа

- кокосова або шоколадна стружка для посипання торта

- вершкове масло для змащування форми

Читайте такожНайсмачніша сирна запіканка – як приготувати

Для крему:

- сметана 15% жирності - 400 г

- жменя замороженої вишні

- цукор - 0,5 склянки

- лікер або горілка - 30 мл

Борошно змішати з какао. Окремо збити яйця з цукром і сіллю, додати ванілін. Змішати сухі й рідкі інгредієнти, додати гашену оцтом соду, перемішати. Форму змастити вершковим маслом, випікати 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий корж охолодити та розрізати на 3 частини. Одну частину поламати на шматочки.

Вишню розморозити, подрібнити в блендері до дрібних шматочків і змішати з алкоголем. Сметану збити з цукром, додати ягоди й подрібнений корж.

Перший корж густо промазати кремом, накрити другим коржем. Верх і боки обмазати кремом, що залишився. Прикрасити за бажанням кокосовою або шоколадною стружкою. Торт залишити в холодильнику на кілька годин для просочення.

Торт "П'яна вишня. Простий"

Борошно — 250 грамів

Цукор — 350 грамів

Масло вершкове — 300 грамів

Чорний шоколад — 100 грамів

Яйця — 6 шт.

Какао — 4 ст. л.

Розпушувач — 1,5 ч. л.

Згущене молоко — 1 банка

Вишня — 2 склянки

Червоне вино — 1 ст.

З вишні видалити кісточки. Ягоди залити вином і залишити в холодильнику на ніч. Для тіста білки відокремити від жовтків і збити до густоти, поступово додаючи цукор. По одному додати жовтки. Борошно змішайте з розпушувачем і какао та додати до яєчної маси. Випікати у формі, застеленою пергаментом, близько 35 хвилин при 180 градусах. У готового бісквіта зрізати верхівку. Вийняти з коржа серединку, залишивши борти завтовшки 1,5 см.

Для крему збити міксером розм'якшене вершкове масло до пишноти, поступово додати згущене молоко. Відкласти частину крему для прикраси. В решту крему додати проціджену вишню і подрібнену в крихту серединку бісквіта.

Основу з бортиками заповнити готовим вишневим кремом, накрити "кришечкою". Прикрасити за бажанням.