этот материал доступен на русском

Солянка: рецепти смачного та ароматного супу з м'ясним асорті

14:15, 08 травня 2020
Свята
15023 0
Солянка м'ясна / Фото: depositphotos

Солянка - неймовірно смачна перша страва. Правильна справжня солянка - це різноманітність смаків, вона ніколи не буває прісною. Солянка - висококалорійна страва, її не слід готувати кожен день, якщо ви прагнете схуднути. Цей суп вимагає певних фінансових витрат, але результат завжди приголомшливий. Спробуйте і ви приготувати цей ароматний і насичений суп.

Читайте такожШарлотка з яблуками - рецепти пирога зі смаком літа

Солянка м'ясна

  • м'ясний бульйон - 1,5 л
  • м'ясні продукти (шинка, ковбаса, балик тощо)
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • корнішони — 5-6 шт.
  • каперси — 20 г
  • оливки — 2-5 шт.
  • томатна паста — 2 ст. л.
  • масло вершкове — 1 ст. л.
  • сметана — 2-3 ст. л.
  • лимон
  • лавровий лист, перець горошком, зелень - за смаком

Приготувати м'ясний бульйон. Цибулю нашаткувати, обсмажити на вершковому маслі, додати томатну пасту і продовжувати тушкувати 5-8 хвилин. Солоні огірки порізати кубиками.

У киплячий бульйон покласти готову цибулю, огірки, подрібнені каперси, оливки, а також м'ясні продукти та спеції і варити 5-10 хвилин. Наприкінці варіння в солянку додати сіль і сметану.

У кожну тарілку з солянкою покласти оливки, скибочку лимона і зелень.

Рецепт солянки / Фото: depositphotos

Солянка збірна

  • огірки солоні
  • морква
  • цибуля ріпчаста
  • оливки
  • томатна паста
  • м'ясне асорті (шинка, сосиски, обрізки)

Все м'ясо залити холодною водою і поставити на вогонь. Огірки нарізати соломкою. Цибулю нарізати й обсмажити, додати до цибулі моркву, все протушкувати. Коли морква стане м'якою, додати томатну пасту і, якщо необхідно, трохи води.

Готову цибулю з морквою, додати в киплячий бульйон з м'ясом, туди ж всипати огірки. Посолити й поперчити за смаком. В самому кінці оливки нарізати й додати в суп.

Солянка збірна / Фото: depositphotos

Солянка з квашеною капустою

  • квашена капуста
  • курячі потрухи
  • курка
  • сосиски
  • морква
  • цибуля
  • оливки
  • томатна паста
  • лавровий лист та інші спеції за смаком
  • петрушка
  • цукор

У холодну воду покласти курку, потрухи й варити до готовності. Капусту залити невеликою кількістю води, додати цукор і кип'ятити до випаровування рідини.

Цибулю і моркву обсмажити, додати томатну пасту і протушкувати.

Готову курку дістати з бульйону і розібрати м'ясо на шматочки. У бульйон додати засмажку і куряче м'ясо. Додати нарізані сосиски й капусту. В кінці додати оливки, посолити, поперчити, додати лавровий лист.

Рецепт солянки / Фото: depositphotos

М'ясна солянка

  • 300 - 500 г яловичини
  • близько п'яти видів різних м'ясних делікатесів загальною вагою близько 300 - 500 г
  • 150 г цибулі
  • 200 г солоних огірків
  • 4 - 5 ст. л томатної пасти
  • 3 ст. л каперсів
  • чорний перець
  • 3-4 лаврових листи
  • рослинна олія
  • лимон
  • зелень
  • оливки

Читайте такожп'ять простих рецептів смачних страв, які зможе приготувати кожен

М'ясні продукти залити холодною водою і відварити до готовності. Готове м'ясо нарізати на шматочки. Солоні огірки нарізати тонкими кружечками. Нашаткувати кільцями ріпчасту цибулю.

Цибулю протушкувати разом з томатною пастою.

У киплячий бульйон додати готову цибулю й огірки, дати покипіти близько 10 хвилин, Додаємо нарізане м'ясо, лавровий лист, потім оливки та каперси.

Подавати зі скибочкою лимона, зеленню і сметаною.

Солянка з мисом / Фото: depositphotos

Солянка м'ясна збірна

  • яловичина/телятина або свинина (на кісточці) - 600-700 г (для бульйону: 2,5-3 літра води, 1 цибулина, 1-2 лаврових листки, 3 горошини запашного перцю, сіль)
  • сосиски - 4-5 шт
  • шинка - 200 г
  • груднинка копчена - 200 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт
  • солоні огірки - 2-4 шт
  • оливки - 100 г
  • томатна паста - 2 столові ложки
  • рослинна олія – 2 столових ложки
  • лимон (для подачі)

Яловичину залити холодною водою і довести до кипіння. Зняти піну, покласти очищену цибулину і варити 1,5 години при слабкому кипінні. За 15 хвилин до готовності трохи посолити, покласти лавровий лист і горошини перцю. М'ясо вийняти з бульйону, бульйон процідити.

М'ясо нарізати шматочками. Соломкою нарізати шинку й ковбасу. Сосиски кружечками. Огірки нарізати соломкою. Викласти м'ясо в сковороду, додати трохи бульйону і протушкувати 5-7 хвилин.

Огірки додати в бульйон. Цибулю нарізати тонкими шматочками та обсмажити. Додати томатну пасту. Готову засмажку додати в бульйон. Додати м'ясо, шинку і сосиски. В останню чергу в суп додати оливки й готувати ще 5 хвилин.

Подавати зі скибочкою лимона.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Теги: #рецепт