этот материал доступен на русском

Ніжно-освіжаючий Лимонний пиріг: рецепт неймовірного десерту

13:48, 20 травня 2020
Свята
3731 0
Лимонний пиріг - рецепт / фото: ua.depositphotos.com

Читайте такожЯк приготувати неймовірний "Медовик": рецепти ніжно-соковитого торта

Поєднання ніжного смаку та насиченого лимонного аромату робить цей пиріг неймовірно апетитним. Такий десерт припаде до смаку всім шанувальникам ароматної випічки з нотками приємної й освіжаючої кислинки. Особливо знатним частуванням він буде до чашечки гарячого чаю або кави з вершками.

До того ж готується Лимонний пиріг дуже швидко та просто, а необхідні до нього продукти є загальнодоступними на будь-якій кухні.

Лимонний пиріг з глазур’ю

  • Борошно – 120 г
  • Масло вершкове (розм’якшене) – 120 г
  • Цукор – 100-120 г
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Лимон (залежить від розміру) – 0,5-1 шт.
  • Розпушувач тіста – 7 г

Розм’якшене вершкове масло розмішати з цукром. Додати по одному яйця. Після цього всипати борошно.

Все ретельно розмішати, а потім вмішати цедру та сік половини лимона (або ж сік цілого лимона). Додати розпушувач, ретельно розмішати.

Форму для випічки застелити папером. Викласти тісто, розрівняти.

Як приготувати Лимонний пиріг / фото: ua.depositphotos.com

Випікати у розігрітій до 190°С духовці до золотистого кольору, приблизно 20 хвилин. Однак час випікання залежить від духовки.

Пиріг трохи охолодити, акуратно вийняти з форми.

Готуємо глазур для пирога. Збити лимонний сік (4 ст. л.) та цукрову пудру (150 г) до білої тягучої маси, залити нею пиріг.

Пиріг із лимонною заливкою

  • Борошно – 250 г
  • Масло вершкове – 125 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 20 г
  • Сіль – дрібка

Для начинки

  • Лимон – 2 шт.
  • Масло вершкове – 75 г
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Цукор – 230 г
  • Крохмаль – 20 г

Спершу змішуємо всі інгредієнти для тіста: до борошна додаємо яйце, потім розм’якшене масло, цукор та сіль. Готове тісто кладемо на 30 хвилин у холодильник.

Далі готуємо начинку. Лимон, не очищаючи, пропустимо через м’ясорубку або подрібнити в комбайні. Можна також цедру лимона натерти на тертці, а м’якоть пропустити через прес для соку.

Рецепти найсмачнішого Лимонного пирога / фото: ua.depositphotos.com

Яйця збиваємо з цукром до білого кольору. Додаємо вершкове масло (попередньо розтоплене) та крохмаль. У самому кінці додаємо лимон.

Дістаємо тісто з холодильника й розкачуємо його в пласт. Заповнюємо ним форму так, щоб по боках пирога були бортики, робимо легкі проколи виделкою.

Потім виливаємо заливку і ставимо в розігріту до 180°С духовку на 30-35 хвилин.

За 5 хвилин до закінчення випічки дістанемо пиріг і злегка посипаємо цукром, потім знову відправляємо в духовку. Робиться це для того, аби карамелізувався цукор.

Діставши з духовки, охолоджуємо пиріг, після чого можемо різати його на шматки й неймовірним насолоджуватися смаком.

Лимонний пиріг з меренгою

  • Борошно – 250 г + для посипання
  • Вершкове масло – 115 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Сіль – дрібка
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Молоко (або вода) – 2-3 ст.л.

Для начинки

  • Лимони – 3 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Вершкове масло – 50 г

Для меренги

  • Яєчні білки – 4 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Соль – дрібка

Змішуємо борошно, тепле розтоплене масло, яйце, сіль і цукор. Вливаємо до них молоко й замішуємо тісто. Присипаємо стіл борошном і розкачуємо на ньому тісто тонким шаром.

Читайте такожОксамитово-шоколадна смакота: як приготувати ароматний і м’який Брауні

Викладаємо тісто в форму діаметром 23-25 см і розрівнюємо по дну і стінкам. Застеліть його фольгою і поставте в розігріту до 180°C духовку приблизно на 20 хвилин.

Далі готуємо начинку для пирога. У каструлі змішуємо дрібно натерту цедру двох лимонів, сік трьох лимонів, цукор, крохмаль та яйця. Постійно помішуючи вінчиком, слід дати масі трохи загуснути на помірному вогні й додати масло. Коли суміш стане ще густішою, зняти каструлю з вогню.

Викладаємо начинку на корж і розрівнюємо. Накриваємо харчовою плівкою й ставимо в холодильник.

Тепер робимо меренгу. Для цього збиваємо міксером білки, лимонний сік та сіль до крему, поступово додаючи цукор.

Викладаємо суміш на лимонну начинку, знижуємо температуру до 140°C і випікаємо Лимонний пиріг ще 30 хвилин.

Читайте новини шоу-бізнесу, гороскопи на каналі УНІАН Lite в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter