Смачні шоколадні мафіни - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Шоколадні мафіни – смачний солодкий десерт до чаю. Вони являють собою невеликі кекси, які поміщаються на долоні.

Готуються мафіни із простих і доступних інгредієнтів. Приємний колір та аромат цій випічці надає какао. Для додаткового смаку в них можна додавати й інші інгредієнти – ягоди, фрукти, цукати, горіхи, цедру лимона, ваніль, шоколадну стружку.

Класичні шоколадні мафіни

  • Борошно - 150 г
  • Молоко - 100 мл
  • Сметана - 60 г
  • Чорний шоколад - 50 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Какао - 3 ст.л.
  • Цукор - 90 г
  • Розпушувач - 10 г
  • Яйце - 1 шт.

У глибоку миску просіяти борошно, всипати какао-порошок, цукор і розпушувач. Все ретельно перемішати.

Відео дня

Читайте такожНеймовірне малинове варення: рецепти ароматного ягідного смаколика на зиму

У сотейник викласти шматочки чорного шоколаду, влити молоко й додати вершкове масло. Покласти на вогонь та довести до однорідності, періодично помішуючи. Довести масу до кипіння на слабкому вогні.

У мисці з'єднати сметану з курячим яйцем. Збити вручну.

До сухих інгредієнтів влити вершково-шоколадну масу, безперервно помішуючи. Потім додати сметану з яйцем. Усе перемішати.

Готове тісто розкласти по формах. Силіконові форми або одноразові паперові вкладиші змащувати не потрібно, інші ж форми краще змастити рослинною олією.

Відправити форму з тістом у духовку і випікати 20-25 хвилин при 180-200°С. Готовність можна перевірити сірником або дерев'яною зубочисткою: якщо вона суха, то мафіни готові.

Шоколадні мафіни з сиром

  • Борошно - 135 г
  • Кефір - 100 г
  • Темний шоколад - 50 г
  • Вершкове масло - 50 г
  • Цукор - 50 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Яєчні білки - 1 шт.
  • Какао-порошок - 1 ст.л.
  • Розпушувач - 1 ст.л.

Для начинки

  • Цукор - 2 ст.л.
  • Сир - 180 г
  • Яєчні жовтки - 1 шт.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.

Розтопити вершкове масло та шоколад. Змішати їх.

Всипати какао та перемішати. Всипати цукор. Додати яйце і білок. Перемішати міксером на середній швидкості. Ввести кефір, збити.

Як приготувати шоколадні мафіни / фото ua.depositphotos.com

Борошно просіяти з розпушувачем і поступово ввести у тісто. Збити все до однорідності й залишити на 10-15 хвилин.

Приготування начинки. Сир розтерти до однорідності з жовтком і цукром.

Тісто викласти в формочки для мафінів на 2/3 висоти. Відправити їх у теплу духовку на 3-5 хвилин. Дістати мафіни й викласти зверху начинку (викладати у середину на кожен по 2 чайної ложки сирної начинки). Випікати близько 25 хвилин при 180°С.

Шоколадні мафіни з грушею

  • Груші невеликі - 6 шт.
  • Борошно - 125 г
  • Шоколад - 50 г
  • Розпушувач - 0,5 ч.л.
  • Вершкове масло - 125 г
  • Цукор - 120 г
  • Какао-порошок - 2 ст.л.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сік із лимона - 0,5 шт.
  • Кава розчинна - 1 ч.л.
  • Цукрова пудра - за смаком

Почистити груші від шкірки, зрізати нижню частину, але зберегти її. Серединку акуратно вийняти, скропити груші соком лимона.

Масло вершкове м'яке розтерти з цукром. Вбити яйце, всипати каву, борошно з розпушувачем, какао (можна через сито просіяти). Перемішати, має вийти в'язке тісто.

Читайте такожРозсипчасте вівсяне печиво: рецепти апетитної домашньої випічки

У серединки груш вкласти по шматочку шоколаду, закрити їх зрізаною нижньою частиною.

На дно форм краще покласти пергамент, а стінки змастити маслом і присипати борошном. Розкласти тісто по формах до половини.

Кожну грушу опустити в тісто й злегка придавити. Випікати мафіни півгодини при 180°С. Перед подачею посипати цукровою пудрою.