Смачна випічка без яєць - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Чимало різноманітної випічки можна приготувати, не використовуючи яйця. Це може бути дріжджове, сирне, листкове або бісквітне тісто для пиріжків, млинців, піци та інших смаколиків. І така випічка буде дуже смачною.

Сирне печиво з повидлом

  • Пшеничне борошно - 250 г
  • Вершкове масло - 180 г
  • Сир (5%) - 200 г
  • Цукор - 3-4 ст.л.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Розпушувач - 1 ч.л.

Для посипання

  • Цукор - 2 ч.л.
  • Мак - 1 ч.л.
  • Мелена кориця 1 ч.л.

Для начинки

Відео дня
  • Густе повидло, джем, конфітюр або варення

Сир протерти через сито. З'єднати його з розм'якшеним вершковим маслом і двома видами цукру. Розтерти на однорідну масу.

Читайте такожНіжно-м’який бісквітний рулет: як приготувати ідеальний смаколик

Борошно просіяти з розпушувачем, додати до масляно-сирної маси й замісити еластичне тісто, що не липнутиме до рук. Загорнути його в харчову плівку й прибрати в морозилку на 10 хвилин.

Присипати стіл борошном, розкачати в тонкий пласт, товщиною близько 4-5 мм. Нарізати тісто на невеликі квадрати. Залишки тіста розкачати й так само нарізати квадратами. У середину кожного квадрата покладіть 0,5 чайної ложки джему або повидла. З'єднати протилежні краї квадратів, підвернувши один під інший.

Деко застелити пергаментом, перекласти печиво, посипати зверху цукром та маком і випікати при 200°С до золотистого кольору близько 15 хвилин.

Повітряні пончики без яєць

  • Борошно - 350-400 г
  • Вода тепла - 250 мл
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Дріжджі сухі - 1 ч. л.
  • Олія - 1 ст. л. (+ для обсмажування)
  • Сіль - 1 дрібка
  • Варення - за смаком (у начинку)
  • Цукрова пудра - за смаком

Нагріти воду й розвести у ній дріжджі, залишити суміш на кілька хвилин у теплому місці.

У глибоку миску просіяти борошно (300 грамів), додати сіль цукор і рослинну олію. Потім влити опару з дріжджів і ретельно все перемішати.

Поступово досипати решту борошна, поки тісто не стане м'яким та еластичним. Сформувати з приготовленого тіста кулю й покласти його в миску, накрити її харчовою плівкою та залишати в теплі на 1 годину.

Як готувати випічку без яєць / фото ua.depositphotos.com

Посипати стіл борошном, викласти тісто й трохи обім’яти його. Потім тісто потрібно розділити на 16 рівних шматочків, з кожного скачати кульку.

Кожну кульку розім’яти в коржик й у середину покласти трохи варення або джему. З'єднати краї тіста та сформувати акуратну кульку.

Розігріти в каструльці рослинну олію та викласти в неї пончики. Обсмажити їх на вогні трохи нижче середнього до золотистого кольору.

Коли пончики трохи охолонуть, посипати їх цукровою пудрою й подавати до столу.

Піца з грибами та ковбасою

Для тіста

  • Борошно - 500 г
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Дріжджі сухі - 6 г
  • Вода - 300 мл
  • Оливкова олія - 2 ст.л.

Для начинки

  • Ковбаса салямі - 50 г
  • Ковбаса варено-копчена - 90 г
  • Сир твердий - 100 г
  • Печериці свіжі - 200 г
  • Мариновані гриби (гливи) - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія соняшникова - за смаком
  • Орегано, базилік - за смаком

Для змащування тіста

  • Оливкова олія - 1 ст.л.
  • Томатний соус або паста - 1-2 ст.л

Влити теплу воду та оливкове масло. Спершу перемішати тісто лопаткою, далі продовжити заміс руками. В процесі ручного замісу додати решту борошна. Тісто має вийти м'яким і таким, що не липнутиме до рук. Накрити миску з тістом кришкою і прибрати на 30 хвилин у тепле місце. Отриманого тіста вистачить на дві великі піци.

Читайте такожПишні вареники на пару: як приготувати неймовірні смаколики

Тим часом зробити начинку. Ковбасу салямі нарізати кружальцями, а варено-копчену соломкою. Печериці нарізати пластинками, цибулю чверть кільцями й обсмажити їх на соняшниковій олії, дати охолонути. Соломкою нарізати гливи.

Деко змастити соняшниковою олією, розділити тісто навпіл і розкачати одну частину в коржик руками. Змастити тісто оливковою олією, а потім томатною пастою або соусом. Розкласти зверху довільно ковбасу та гриби. Посипати орегано, базиліком і тертим сиром.

Розігріти духовку до 250°С і запікати піцу 8-10 хвилин. Готову піцу з грибами та ковбасою перемістити на тарілку, можна посипати зеленню й розрізати на порції.