Валерій Цепкало був одним з опозиційних кандидатів у президенти Білорусі / Фото: REUTERS

Головна редакторка російського пропагандистського телеканалу Russia Today Маргарита Симоньян заявила, що в Білорусі «давно вже треба навести порядок».

Про це вона написала у Twitter.

Читайте такожУ Києві біля посольства Білорусі активісти знову палили фаєри (фото)«А взагалі час вже ввічливим людям навести порядок, звісно. Як вони вміють», – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Твіт викликав хвилю обурення серед користувачів. Відреагував на слова пропагандистки й білоруський опозиціонер Валерій Цепкало.

«Ми якось самі розберемося, без вас», – відповів Цепкало. Натомість політика й самого звинуватили – у беззубості заяви.

Скріншот

«Слабувата відповідь, Валерію. Розумію, ви інтелігентна людина, але іноді можна висловлювання не підбирати. Особливо до цієї/цього персонажа», – написала одна з користувачок.

Дехто згадав Цепкалу його заяву щодо Донбасу: «Це буде всього лише «громадянська війна, як ви, Валерію, висловилися про Україну. Це не буде військовою інтервенцією. Ви ж так вважаєте? Росія допомагає, чи ні?», – запитав український користувач. Інші й самого Цепкала обізвали «засланим козачком».

Цепкало про Україну 

Напередодні виборів у Білорусі Валерій Цепкало в ефірі українського телеканалу заявив, що держава повинна будувати з Україною добрі відносини. Таку ж теплу заяву опозиціонер 3 серпня адресував й Росії.

«З усіма країнами — нашими сусідами нам треба встановлювати нормальні відносини. З Росією традиційно — це у нас головний партнер. Україна – наш другий за значимістю партнер. Зовсім у нас погані відносини сьогодні з Польщею, з країнами Балтії, хоча це три країни Євросоюзу, з якими ми маємо спільні кордони. Ми дуже сильно переживаємо через те, що відбувається між Росією та Україною. Ми б хотіли, щоб цей конфлікт нормально вирішився, щоб ми увійшли в те становище, яке існувало до 2014 року», — сказав він.

Днями політик в ефірі іншого українського телеканалу наголосив, що вважає Донбас українським. Втім, у факті російської агресії він не впевнений.

«Я особисто це розглядаю як громадянську війну в Україні в самій, де воюють громадяни однієї та тієї ж країни. І війна ця ще не закінчилася», - додав Цепкало.