/ Facebook, Джорджа Вашингтона В Маунт-Вернон

У США через сильний вітер зламалася тсуга канадська (довгоживуче хвойне дерево родини соснових, також відоме як канадський хемлок), посаджене 227 років тому першим президентом країни Джорджем Вашингтоном.

Читайте такожНа північний схід США обрушився шторм, загинуло п'ять осіб (відео)

Про це повідомляється на Facebook-сторінці будинку-музею Вашингтона - маєтку Маунт-Вернон, де росло дерево. Стихія також звалила вірджинський кедр, який протягом багатьох років стояв над могилою американського лідера.

Відео дня

Згідно з інформацією музею, тсуга була посаджена Вашингтоном у 1791 році – він отримав її в подарунок від першого губернатора штату Нью-Йорк Джорджа Клінтона.

Маєток Маунт-Вернон, в якому проживав Джордж Вашингтон, розташований в окрузі Ферфакс (штат Вірджинія) на березі річки Потомак, у 24 км на південь від столиці США. З 1960 року маєток має статус Національного історичного пам'ятника.

Раніше повідомлялося, що Меланія Трамп наказала спиляти 200-річну магнолію біля Білого дому. У народі дерево називають «магнолія Джексона», тому що його ще в XIX столітті висадив тодішній президент Ендрю Джексон честь своєї померлої дружини.