Бабак Тимко не збрехав про ранню весну, на Київщині завтра буде плюс 12 градусів тепла / Колаж УНІАН, фото Об’єктив, фото УНІАН

Схоже, національний віщун погоди бабак Тимко не збрехав про настання ранньої весни: вже завтра Київщині на день обіцяють плюс 12 градусів тепла.

Водночас аномальну для лютого спеку супроводжуватиме шалений вітер з поривами до 15-20 м/с, йдеться у новому прогнозі Українського гідрометцентру. 

"На Київщині температура вночі 1-6° тепла, вдень 7-12° тепла. У Києві вночі 3-5° тепла, вдень 8-10° тепла", - таке "пекло" чекає киян 7 лютого.

Середа виявиться хмарною, з проясненнями. Вночі можливі дощі з мокрим снігом. Роза вітрів буде південно-західною, середньою швидкістю 7-12 м/с.

Через можливий розгін стихії на 7 лютого оголошено I рівень небезпечності. 

Бабак Тимко навіщував українцям кінець зими

2 лютого харківський бабак Тимко виніс вердикт зимі: степовий віщун не побачив своєї тіні. Це значить, що тепла весна в Україну прийде передчасно - на 6 тижнів раніше, ніж очікувалося.

Цікаво, що Тимко не єдиний бабак, якому, схоже, набридла зима. 28 січня у київському зоопарку "12 місяців" передчасно прокинувся віщун Вікентій. Власної тіні народний "метеоролог" теж не побачив.  

Вас також можуть зацікавити новини: