Погода на тиждень / фото Hundankbar, Pixabay

У найближчий тиждень в Україні очікується різка зміна погоди. Наприкінці літа - початку осені по всій країні істотно похолодає. Вдень температура опускатиметься до +17°...+20°, а вночі місцями буде лише +6°...+9°. Періодично очікуються дощі та грози. До кінця тижня погода стабілізується і стовпчики термомтеров знову поповзуть вгору.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, тиждень в Україні почнеться з спекотної погоди, лише на крайньому заході вже трохи знизиться температура до +24°...+27°. На решті території країни буде переважно сухо і без опадів, а повітря протягом дня прогріється до +28°...+33°.

Відео дня
Погода в Україні 29 серпня / фото УНІАН

У вівторок, 30 серпня, на заході України та місцями на півночі температура опуститься до комфортних показників у +23°...+26°. На решті території все ще буде літня спека до +28°...+35°. У Харківській, Полтавській та Кіровоградській областях очікуються грози.

Погода в Україні 30 серпня / фото УНІАН

В останній день літа, 31 серпня, спекотна літня погода залишиться лише на сході та півдні України, а також у Дніпропетровській області. На решті ж території стовпчики термометрів покажуть комфортні +23°...+27°, а на півночному заході і в Чернігівській області температура опуститься до +20°...+23°.

Погода в Україні 31 серпня / фото УНІАН

Осінь на більшій частині України почнеться з прохолодної погоди. Так, на заході, півночі і в деяких центральних областях протягом дня температура не підніметься вище +18°...+21°. На півдні температура знизиться до +25°...+28°, а на сході тепло розподілиться нерівномірно. На Харківщині похолодає до +22°, а в Донецькій і Луганській областях буде ще спекотно - до +27°...+29°. У Криму - грози.

Погода в Україні 1 вересня / фото УНІАН

У п'ятницю, 2 вересня, в Україні стане ще прохолодніше. Особливо холодною буде ніч, адже на заході і півночі стовпчики термомірів опустяться до +6°...+12°. Вдень також найпрохолодніша погода очікується в західних і північних областях, +17°...+20°. У центрі буде +21°...+24°, на сході +21°...+25°, а на півдні повітря прогріється до +24°...+27°. У Криму - знову грози.

Погода в Україні 2 серпня / фото УНІАН

На вихідних, 3 і 4 вересня, погода в Україні почне стабілізуватися. Ночі стануть комфортнішими, а температура по всій країні вирівняється до +19°...+23°. Також в суботу, 3 вересня, місцями в центральних і південних областях пройдуть дощі.

Погода в Україні 3 серпня / фото УНІАН
Погода в Україні 4 серпня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

29 серпня - Хлібний (горіховий) Спас. Якщо на третій Спас вода спокійна, то осінь буде тиха, а зима пройде без хуртовин.

30 серпня - день Мирона. Якщо на Мирона вранці туман і роса - погода буде стояти хороша.

31 серпня - цей день в народі вважається днем Фрола і Лавра, покровителів коней, і на іконах поруч з ликами цих святих дуже часто зображувалися коні.

1 вересня - Андрія Стратилата, мученика. Вітер, що дме з півдня, обіцяє хороший урожай вівса.

2 вересня - пророка Самуїла. Збираються в зграї перелітні птахи, готуються до відльоту в теплі краї.

3 вересня - Васи мучениці. Якщо бджоли залишили стільники відкритими - зима буде тепла.

4 вересня - Зенона мученика. Якщо павутина прилипає до рослин - до тепла.

Вас також можуть зацікавити новини: