Погода на зиму / фото REUTERS

Цьго року зима в Україні більше нагадуватиме осінь, проте все одно очікуються періоди похолодання, під час яких можливі 20-градусні морози. Про це в коментарі "Апострофу" розповів народний синоптик Станіслав Щедрін.

За його словами, погода взимку обіцяє бути "м'якою" з відлигою та рясними дощами. Загалом, за прогнозом Щедріна, цьогоріч очікується тепліша зима, ніж була минулого року.

"Цьогорічна зима прогнозується без сильних морозів. Ця зима буде більше схожа на осінь, ніж на зиму", - сказав народний синоптик.

Відео дня

Він додав, що у січні та лютому все ж очікуються періоди з сильними морозами.

"Звісно, будуть і періоди стрімкого похолодання. Так, наприкінці січня та на початку лютого традиційно будуть заходити крижані повітряні маси. Тому буде стрімке падіння температури, місцями навіть до -15, місцями до -20", - спрогнозував він.

Однак, за словами народного синоптика, періоди похолодання будуть доволі нетривалими й триматимуться максимально до тижня.

Якою буде зима 2022-2023

За словами синоптика Ігоря Кібальчича, грудень здивує українців аномальним теплом.

За прогнозами, у січні очікується посилення морозів, проте опадів буде небагато. У лютому температура залишиться такую ж, однак снігу побільшає.

Вас також можуть зацікавити новини: