На Німеччину налетіли потужні зливи / фото REUTERS

На Німеччину налетів циклон "Бернд", який приніс з собою потужні дощі відразу в кілька федеральних землях країни.

Про це повідомляє DW.

За даними видання, одного чоловіка забрала течія річки ще 13 липня, коли він намагався захистити свою земельну ділянку, до якої підступала вода.

Схожий випадок стався в землі Баден-Вюртемберг, де в ніч на 12 липня 81-річний чоловік впав у річку, яка теж вийшла з берегів через сильні дощі. Пошукові роботи тривають, але рятувальники побоюються, що чоловіка навряд чи вдасться знайти живим.

В результаті негоди зникли дві людини / фото REUTERS

Як повідомляється, в місті Хаген (земля Північний Рейн - Вестфалія) був евакуйований будинок престарілих. За даними місцевої влади, будівля сильно постраждала від води й стала непридатною для житла.

За останніми даними, в результаті стихії загинули 6 осіб. Ще близько 30 - пропали безвісти в результаті обвалення декількох будинків.

"Близько 30 осіб пропали безвісти, ще близько 25 будинків під загрозою обвалу в районі Шульд-бай-Аденау, в горбистій Ейфелевої області", - повідомляє REUTERS.

Нагадаємо, раніше ураган пронісся Варшавою. Негода пошкодила кілька десятків будинків. Найбільше дісталося південним околицям міста. Там залило вулиці, повалило дерева, затопило одну зі станцій метро.

У варшавському аеропорту не дозволили посадку кільком літакам.