На католицьке Різдво в Україні знову потеплішає / Фото ua.depositphotos.com

Похолодання, яке прийшло в Україну, буде недовгим. Вже на вихідних в країні знову потеплішає, можлива "плюсова" температура.

Про це розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха, повідомляє "Обозреватель".

"Усе йде до того, що наприкінці тижня знову буде потепління, морози відступлять. Наскільки інтенсивно буде надходити тепло з Атлантики, це вже дізнаємося за кілька днів, але є тенденція до потепління, можливо, навіть до плюсових значень", - повідомила вона.

Відео дня

Синоптик зазначила, що найближчими вихідними можливі опади. Зокрема вже у п’ятницю, 24 грудня, фронтальна система може принести в Київ опади й послаблення морозів.

"Таким чином, на католицьке Різдво можливо послаблення морозів та чергова порція опадів з південного заходу. Поки що у вигляді снігу й мокрого снігу", - розказала синоптик.

Щодо погоди на Новий рік, то робити точний прогноз ще зарано, каже синоптик.

Читайте такожВ Україні вдарять 20-градусні морози: названо точну дату (відео)

"Але знову може бути чергове похолодання. Такі синоптичні періоди тривають по 4-5 днів, коли домінує один певний процес. Таким чином, якщо наприкінці цього тижня – на початку наступного буде потепління, потім знов може бути похолодання", - розказала вона.

Нагадаємо, за прогнозом Наталії Птухи, найближчими днями в Україні спостерігатимуться тріскучі морози. Подекуди температура знизиться до -14°...-19°. Опадів буде небагато, проте на дорогах очікується ожеледиця.

Вас також можуть зацікавити новини: