Сьогодні погода в Україні погіршиться / колаж УНІАН, фото УНІАН, Укргідрометцентр

На сьогодні, 14 грудня, у низці областей України оголошено штормове попередження через погіршення погоди. Про це свідчать дані прогнозу Українського гідрометцентру.

За даними синоптиків, сьогодні вдень у Чернігівській, Полтавській, Сумській та Харківській областях пройдуть значні опади.

Також у південних, центральних та північно-східних областях очікуються пориви вітру зі швидкістю 15-20 м/с.

Відео дня

Через негоду у вказаних областях Укргідрометцентр оголосив I рівень небезпечності, жовтий.

"Погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи комунальних та енергетичних підприємств, порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць", - попереджають у відомстві.

У багатьох областях України на 14 грудня оголошено штормове попередження / фото Укргідрометцентр

Погода в Україні - прогноз на сьогодні

За прогнозами, сьогодні в Україні буде хмарно. Очікуються помірні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу. В південній частині опади будуть переважно у вигляді дощів. Вдень у північно-східних областях очікуються значні опади. На дорогах, крім півдня країни, місцями ожеледиця.

Вітер буде південно-східний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с. у південних, центральних та північно-східних областях пориви його сягатимуть 15-20 м/с.

Температура вдень триматиметься у межах від 1° морозу до 4° тепла. На Закарпатті та у центральних областях повітря прогріється до 3-8° тепла, а у південній частині стовпчики термометрів покажуть аж 8-13° тепла.

Вас також можуть зацікавити новини: