Україну накриє пил із Середньої Азії / скріншот

В атмосфері України буде спостерігатися пил із Середньої Азії та з Каспійської низовини. Ніякої загрози він не несе, пил буде переважно у верхніх слоях атмосфери. Про це заявила синоптик Українського гідрометцентру Наталя Птуха в ефірі КИЇВ24.

"Зараз по території України може спостерігатися певна запиленість. Але цього разу, це у нас не з Сахари надходить пил та повітряні потоки, а - з Середньої Азії, з Каспійської низовини", - заявила синоптик.

За її словами, сьогодні запиленість атмосфери спостерігається переважно по південно-східних областях. При цьому, як додала Птуха, пил може поширюватись на центральні та північні області, але там його буде значно менше.

Відео дня

"Запиленість буде спостерігатися хіба що в тому, що може бути дещо замутнена атмосфера, не таке яскраво-блакитне небо, як нам хотілося б наприклад. Але ніякої загрози вона не несе, це лише пил у більш верхніх шарах атмосфери", - додала вона.

Раніше до України приносило пил із Сахари

Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня пил з Сахари досяг Європи. Він огорнув Німеччину, Францію та Швейцарію, а згодом дістався України. В Укргідрометцентрі тоді заявили, що хвиля тепла із західного Середземномор'я, яка принесла до нас аномально високі температури повітря в ті дні, захопила ще пил із Сахари.

Синоптики закликали українців зачиняти вікна, оскільки пил може бути шкідливим для людей з распіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей.

В квітні та Одещині та у інших регіонах України пройшли опади у вигляді дощу з піском. Його можна було побачити на автівках, дахах, рослинах.

Вас також можуть зацікавити новини:

Користувачі соцмереж повідомляли про випадіння темно-жовтого дощу у населеному пункті Вилкове на Одещині, на Вінниччині, Житомирщині, у Черкасах, у Молдові та Румунії. 

Зокрема, фото з пилом після дощу на автомобілях оприлюднили жителі Кишинева (Молдова). У місті Ізмаїл на Одещині місцеві жителі теж побачили пил навкруги.